USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Повідомили попередню причину пожежі у Луцькому зоопарку, внаслідок якої загинули три мавпи

25 Жовтня 2021 15:52
Згідно з попередньою версією рятувальників, причиною виникнення пожежі у дерев’яному будиночку, де утримувалися мавпи породи чорночубий мангобей, могло стати коротке замикання.

Про це під час засідання бюджетної комісії міської ради повідомила директорка Луцького зоопарку Людмила Денисенко.

Керівниця звіринцю зазначила, що надзвичайний інцидент трапився саме під час її відрядження до зоопарку в Одесі. Та наголосила, що великою проблемою зоопарку є недостатня кількість охоронців на території.

«Наприклад, в Одесі на шести гектарах зоопарку працюють чотири охоронці, а в нас – чотири гектари і один охоронець. Він побачив пожежу і намагався її ліквідувати самотужки, поки чекав на приїзд пожежних», – розповіла Людмила Денисенко.

З її слів, наступного року до Луцького зоопарку привозити нових тварин не будуть, а наявний бюджет спрямують на посилення заходів безпеки та додаткову комплектацію.

«Весь зоопарк повністю на електриці. Нема газового обладнання, а будувати котельню спеціально під зоопарк – нелогічно. Тому ми спрямуємо ресурси та заходи на перевірки стану електромережі та безпеки», – каже директорка.

Людмила Денисенко заначила, що будиночок, який згорів, розібрали наступного дня після трагедії. Тоді заклад закрили на два дні, щоб відвідувачі не бачили наслідків пожежі.

«Поки що на цьому місці будувати нічого не плануємо», – зазначила директорка.

Нагадаємо, у Луцькому зоопарку згорів будиночок, де мешкали мавпи.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Луцьк Показати IP 25 Жовтня 2021 16:23
Шкода мавпеняток....
Лев Показати IP 25 Жовтня 2021 18:47
А що таке коротке замикання ? А що спричинило коротке замикання ? А які результати службового розслідування ? Ох, якби те коротке замикання могло говорити ! В джунглях не буває коротких замикань !
777 Показати IP 26 Жовтня 2021 14:18
Мавпи давно продані, а пожеже це так прикриття.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus