USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.40
  • PLN 9.75 9.97

Що буде на місці будиночка з мавпами, який згорів у Луцькому зоопарку

26 Жовтня 2021 15:36
Дерев’яний будиночок, який згорів під час пожежі у Луцькому зоопарку разом із трьома мавпочками, розібрали наступного дня після трагедії.

Чи планують щось звести на його місці, говорили під час засідання бюджетної комісії у Луцькій міській раді.

Як повідомила директорка КП «Луцький зоопарк» Людмила Денисенко, найближчим часом на місці згорілого будиночка, де мешкали мавпи породи чорночубий мангобей, нічого не будуватимуть.

«Ми не будемо нічого будувати на місці будиночка, що згорів. Його розібрали. Йде зима і ми хочемо дооблаштувати ті вольєри, що є, та перевірити їх на техніку безпеки. Наразі ми можемо впоратися самі, але на більш грандіозні проєкти на наступний рік нам потрібні будуть кошти», – зазначила керівниця зоопарку.

З її слів, найближчим часом потрібно дуже ретельно обстежити стан кабелів та освітлення в зоопарку, остання грандіозна реконструкція якого відбулася у 2015 році.

Наразі Луцький зоопарк має чотирьох постійних спонсорів, які опікуються тиграми, левами, червоними мавпочками та павичами.

«Якщо Луцький зоопарк витрачає щороку на харчування тварин півтора мільйона гривень, то це тільки завдяки спонсорам. Для порівняння, в Одеському зоопарку ця сума становить 15 мільйонів, а в Київському – 30 мільйонів гривень», – наголосила Людмила Денисенко.

Вона додала, що пандемія значно вплинула на роботу Луцького зоопарку. І хоча цього року кількість екскурсій дещо відновилася, але не на такому рівні, як до пандемії.

Керівниця зоопарку додала, що за останній рік витрати комунального підприємства зростають, а ось доходи зменшилися.

«За останні роки за бюджетні кошти ми не придбали жодної тварини. Це все – завдяки співпраці з іншими зоопарками, і не лише з України», – каже жінка.

Вона сказала, що наступного року до Луцького зоопарку привозити нових тварин не будуть, а наявний бюджет спрямують на посилення заходів безпеки та додаткову комплектацію.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що в Луцькому зоопарку згорів будиночок, де мешкали мавпи. Згідно з попередньою версією рятувальників, причиною виникнення пожежі у дерев’яному будиночку, де утримувалися мавпи породи чорночубий мангобей, могло стати коротке замикання електрики.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанин Показати IP 26 Жовтня 2021 15:46
Може досить мучити тварин? Закрийте зоопарк
Олень Показати IP 26 Жовтня 2021 17:24
Піцерія, що ж іще треба людям.
Бабуся Показати IP 26 Жовтня 2021 21:37
Сьогодні з онуком гуляли зоопарком.Отримали масу задоволення! Звірі доглянуті, їжі в коритах багато, чудові фотозони, гарні квіти. Щиро дякую працівникам звіринця та спонсорам!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus