USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Ми почали дискусію, щоб врятувати національного виробника», – Ігор Палиця

17 Лютого 2022 19:17
Потрібно захищати свого виробника – такий підсумок зробили учасники круглого столу щодо збереження конкурентноспроможності української агропродовольчої продукції в умовах запровадження на території ЄС нульової ставки ПДВ на харчові продукти з 1 липня 2022 року.

Обговорення законопроекту №7023, який передбачає зниження податку на додану вартість на продукти харчування, вироблені в Україні, до 0%, відбулося 17 лютого в Торгово-промисловій палаті України в Києві.

Ініціатором законопроекту є група партії «ЗА Майбутнє» у Верховній Раді. Цей законопроект дозволить підтримати вітчизняних виробників харчової продукції та звичайних українців, які в разі його ухвалення зможуть бачити на магазинних полицях переважно українські продукти.
Читати ще: «Доки хтось нападе, ми всі вмремо з голоду», – Ігор Палиця закликає знизити ПДВ на продукти до 0%

У дискусії взяли участь аграрії, переробники, посадовці Міністерства фінансів, нардепи та економісти. Під час дискусії були озвучені ризики стосовно того, що у разі зниження податкової ставки до нуля бюджет може втратити до 60 млрд грн. Однак більшість експертів висловили думку, що законопроект дозволить вийти з тіні виробнику, який працював «по чорному». Водночас більшість виробників та підприємців позитивно оцінили зниження ставки ПДВ на продукти.
Читати ще: Чи зможуть українці купувати продукти без ПДВ та чому в країні пропонують знизити податки

«Ми розпочали сьогодні дискусію, як і що потрібно зробити, аби врятувати національного виробника, допомогти йому. Дискусія була плідною. Зрозуміло, що потрібно захищати своїх і своє. Тому потрібно зробити законопроект, який задовольнить і бюджет, і виробника, і людей, які будуть купувати продукцію. Ми не перетягуємо ковдру один від одного. Якщо це буде допомогати виробникам, підприємцям і людям, то відповідно таку ініціативу будуть підтримувати», – зазначив Ігор Палиця.
Читати ще: «Нульова ставка ПДВ на продукти зупинить зростання цін», – Ігор Палиця

Голова фракції «Слуга народу» у Верховній Раді Давид Арахамія пообіцяв, що до обговорення ініціативи залучать Кабінет Міністрів та Офіс Президента: «Потрібно збалансувати модель законопроекту. Ми підтримуватимемо ініціативу. Думаю, в залі Верховної Ради не знайдеться фракцій, які не будуть голосувати за цю ініціативу».
Читати ще: Якщо не знизити ПДВ, то влітку українська продукція буде значно дорожчою, – Ігор Палиця

Уже невдовзі очікуйте на сайті Інформаційного агентства Волинські Новини великий матеріал про за і проти зниження ставки ПДВ на продукти до 0%.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
1+1 Показати IP 17 Лютого 2022 19:55
Гетьманцев розбираеця в економіці
Alex Показати IP 18 Лютого 2022 06:44
Непогана ідея. І Обов`язково посилити контроль якості продукції

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus