USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Дикий випадок у луцькій школі. Хто захистить від насильства дітей?

26 Травня 2009 08:00
У Луцьку триває службове розслідування у зв’язку з диким випадком, який стався в одній із загальноосвітніх шкіл міста. Про це розповів начальник управління освіти мерії Сергій Калуш, – повідомляють «Волинські Новини».
 
Нагадаємо, дикий випадок стався 15 травня в одній зі шкіл Луцька. Тут шестеро п’ятикласників побили однолітка, а «розвагу» фіксували за допомогою камери на мобільному телефоні, – розповіла мама постраждалого 10-річного хлопчика. За її словами, сину зламали ніс, але він висидів із ЧМТ у школі два уроки. Щоправда, вчителі не звернули на це жодної уваги. Жінка з цього приводу звернулася до правоохоронців, але в порушенні кримінальної справи їй відмовили.
 
Натомість директор школи стверджує, що хлопчику лишень викривили носову перегородку. Звичайно, погоджується він, це випадок «из ряда вон выходящих». Однак, за його словами, кривдники хлопця вже спілкувалися зі слідчими, їх «пропісочили» на батьківських зборах. Окрім того, батьки мають провести з ними серйозну виховну роботу. Водночас суцільної вини педагогів у тому, що сталося, директор не вбачає і радить мамі хлопчика не робити крайньою школу.
 
Як стало відомо «ВН», матеріали постанови про відмову у порушенні кримінальної справи по цьому випадку вивчить особисто помічник міністра внутрішніх справ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 24
Анонім Показати IP 26 Травня 2009 08:57
"суцільної вини педагогів у тому, що сталося, директор не вбачає і радить мамі хлопчика не робити крайньою школу", - а хто ж несе відповідальність за дітей, коли вони у школі? "вчителі не звернули на це жодної уваги, а не "розваги", грамотні ви наші журналісти!
Анонім Показати IP 26 Травня 2009 08:58
І що тут такого сталося що аж міністру треба втручатися? Мені зараз 30 років, і в такому віці ми билися між собою постійно у мене з друзями синяки та побої не зходили і нічого. А мої батьки коли бачили мене побитого казали що мало дали. А тут бач мати розходилася як квочка - всі навколо винні: школа,педагоги, діти лише не вона і її синуля. Так і виховуй далі, і на старість, в кращому випадку залишишся в будинку престарілих.
Анонім Показати IP 26 Травня 2009 09:21
Опять раздули из ничего "сенсацию". Если речь идет о легком мордобое в СШ № 5, то тот малый нарвался сам (было за что). Насчет перелома носа и всего прочего - то это мамашин бред. Не совсем адекватная бабенца развезла такое, что пацану теперь на люди будет стыдно показываться. Прикол в том, что эта мамаша - слегка "власть имущая" и гвондежа действительно будет много. Родная школа! Держись! Если ты 8 лет выдержала меня, то остальное - ерунда! Менты ее уже послали, слава Богу. Драки в школах были, есть и будут, но баб надо подальше от детских дел держать, и чем дальше, тем лучше
Анонім Показати IP 26 Травня 2009 09:50
О, вчителі з класу інформатики коменти строчать, а чиновники з управління освіти підгавкують! Я думаю, якби їх дитинка прийшла зі школи зі сломаним носом, то би вже тих, що били, давно зі школи повиключали, а протів батьів відкрили кримінальне діло!
Анонім Показати IP 26 Травня 2009 10:12
"директор школи стверджує, що хлопчику лишень викривили носову перегородку." який цинізм!!!! І він після цих слів може залишатись на посаді???!!!!
Анонім Показати IP 26 Травня 2009 10:30
Анониму 09:50 - не несите чушь, уважаемый. Побитого пацана знаю через родню, малый в этой школе учится. То, что мамаша - дура, невооруженным глазом видно. То, что директор уточнил, что никакого перелома там не было, никакой не цинизм, прекратите истерику раздувать. Не умеете воспитать своих детей по-человечески, и валите их проступки на задерганных бюрократией и безденежьем учителей, которые вовсе не виноваты, что работают с детьми разного рода быдла. И вам еще совести хватает гнать на учителей, что они за кем-то не досмотрели, а вот попробуйте на их месте хоть что-то сделать. Права качать много ума не надо. Самое обидное, что пацанва подралась-помирилась (мало мы руки-ноги друг другу ломали в наше время?), а взрослые из-за дурноватой бабы столько вонизма развели.
Анонім Показати IP 26 Травня 2009 10:42
аноніму 10:30 Да нет, не ссовсем так. Да, было и мы ходили стенка на стенку дрались, разбивали носы и подбивали глаз, но извините - шестеро на одного???? Снимать это на моб. телефон? А потом этим еще хвастать с достоинством перед журналистом и ТВ? второе. Учителя ОТВЕЧАЮТ за то, что происходит с ребенком в школе. Это закон. Не хочешь отвечать - иди в Там-там на кассу, на твое место придут другие, кто будет отвечать за детей. Мы привыкли - искать причину, чтобы что-то не делать, а не средства, чтобы это осуществить. У нас в Украине уячителям в основной массе глубоко наплевать на детей - оттарабинили урок, или даже прогуляли урок, и ушли домой. Глвное - педагогмческий стаж, куча доплат и отпуск на два месяца. А то, чем дети заняты на переменке, в самом деле никого не волнует
Анонім Показати IP 26 Травня 2009 10:56
Конечно, снимали на мобильный. Будь у нас в наше время мобильные, делали бы то же самое. Поверьте мне, то, что вытворялось в наше время, было ничем не лучше и не хуже. Феномен детской и подростковой жестокости берется не на пустом месте, это все произрастает из семей, к сожалению. Это все психологи знают. Зачем винить учителей? Ну, разойдутся все по Там-Тамам, а дальше что? Горе не в том, что учителям наплевать на детей, а в том, что родители в массе своей давно на своих детей забили, и только возмущаются, когда это все выливается вот в такие инциденты. И еще гонят на школу, будто школа в чем-то виновата. Вы пробовали хоть один урок провести с абсолютно неадекватными подростками? Когда попробуете, будете рассказывать, что должны учителя вашим детям. Им никто ничего, кроме нас, не должен. О законе - это что, единственный закон, о который у нас в стране модно вытереть ноги и не только? Если нарушения системные, какой смысл обличать единичные случаи?
Анонім Показати IP 26 Травня 2009 10:59
Побиття 6-ма діточками однолітка це звичайні будні 5-ї школи, зйомка на моб.тел. це послідовник Довженка, комент директора - це по Макаренку виховання батогом, бо пряники і сам любить. Гнати тра після таких випадків і не лише директора школи.
Анонім Показати IP 26 Травня 2009 12:16
ну да, конечно, я забыл, что главная проблема в том, что родители детям купили дорогие телефоны. Не спорю, что родителе не приделяют воспианию детей должного внимания, однако! Я отлично знаю, что происходило в "наше" время-раз, и в свое время проводил уроки для подростков. У нас стало модным во всем винить родителей, но факт остается фактом - ребенок пострадал в школе. Допустим, нос ему не сломали - но как миниму "искриволение носовой перегородки". При ударе такой силы кровь точно была - это знаю по собственному опыту. Но мальчик при этом отсидел еще два урока и ни один учитель ничего не заметил. Вернее, все сделали вид, будто ничего не заметили. А теперь все обвиняют маму в неадекватности и истеричности - самый простой способ решить проблему - это найти крайнего. А вот то, что пацана три раза возили в операционную чтобы вправить нос - никто ничего не говорит. А наша система образования вообще реагирует в стиле аля совдеп - показательные родительские собрания, где "хулиганам" товарищеский суд грозит пальчиком. Директор же рассказывает о том, что постоянно проводятся воспитальные занятия...
Анонім Показати IP 26 Травня 2009 12:22
Вчителі нині бояться втручатися, бо дітки мають право ображати їх, а от спробуй скажи зауваження, не те, що візьми за вухо чи дай ляпаса, як то було за старої системи виховання - вилетиш з роботи ще й кримінал припишуть. Отож, тепер вчителі відходять у бік, коли учні починають битися. Демократія!!!
Анонім Показати IP 26 Травня 2009 12:39
ага, только моя племяшка после "воспитательного" часа с классоводом пришла домой вся в слезах да синяком на лице. Слава богу, это случилось не в Луцке, а в Ровно. А кое в чем вы правы - следует этим "режиссерам" снять штанишки да как при царе-батюшке дать дубиной по мягкому место раз 15-20 от души - мигом поумнеют
Анонім Показати IP 26 Травня 2009 12:55
Вы уверены, что учителя "сделали вид", что ничего не заметили? Не стоит за них расписываться. И откуда у вас информация, что ребенка три раза в операционную возили? Туфта это, я говорила с журналисткой, которая этой темой занималась. Что, маман еще и с врачами поскандалила? :) Ничего удивительного. А вообще картина интересная, у ребенка из носу два урока подряд "хлещет кровь", а бессердечные учителя "ничего не замечают", он за это время кровью бы истек, будь дело по-Вашему. Я не говорю, что проблема в наличии у детей дорогих мобильных, кстати, не юродствуйте. Имелось в виду, что мы таких "картинок" не записывали просто потому, что мобилок таких тогда не было. "Картинки"-то были. Если вы преподавали, не вам рассказывать. И не маму делают крайней, а она пытается это со всеми подряд сделать. Уже до министра дошла.
Анонім Показати IP 26 Травня 2009 12:57
А вообще предлагаю ввести в наших школах водометы, разгонять долбаков, как полиция во Франции - водичкой :)))
Анонімтер Показати IP 26 Травня 2009 19:35
в будь якій школі є дитина-лох, над якою завжди глузують чи б"ють, і хоч до якого міністра мама такого лоха дойде, він і залишиться лохом, бо справа не в отоуючих, а втому що його не навчили правильно спілкуватись і постояти з себе
Адвокат Показати IP 27 Травня 2009 02:03
в такій ситуаціїї потрібно зняти побої в лікарні і подавати сраву до суду і ці діти будуть мати судьбове пятно на все життя і не зможуть працювати в гос органах, а також подати на суд про матеріальне відшкодування мінімум в 100 тисяч гривень і їхні батьки будут обязані заплатить за всоїх виблядків. так як це сталося в школі то потрібно подати в суж на директора школи і на класних керівників а також на школу і требувать матеріальної компенсаціїї. директора і вчителів мусят звільнить з роботи.
Анонім Показати IP 27 Травня 2009 09:08
Що діти бачать вдома, у телевізорі, так себе й поводять, батькам ніколи, вони не скажуть, що це неправильно...
Ольга Показати IP 27 Травня 2009 11:15
4 роки тому мого сина теж побили два його однокласники, нізащо, задля розваги. У сина був струс мозку і лікарі викликали міліцію. Розслідування йшло дуже жваво, поки не вмішались батьки нападників: вони почали відвідувати сина в лікарні, давили на нього через школу, приходили до нас додому і просили-благали не "саджати" їхніх дітей. Мій чоловік добра людина і пожалів їх, але це було не правильно тому, що ті два виродки не зробили висновків ніяких. Зараз їм по 18 років і вони відбувають термін за розбій і численні квартирні крадіжки. Я думаю, якщо б їм дали умовний термін в 14 то можливо це стало б для них уроком, а коли все сходить з рук, то людина не здатна самостійно зупинитися. За всякий злочин має бути відповідне покарання.
Вінстон до Адвоката Показати IP 27 Травня 2009 11:48
А що ти скажеш стосовно Януковича? 2 рази зону топтав і де він зараз?
Батько! Показати IP 27 Травня 2009 15:00
В якій країні ми живем? Чи може ми в колхозі живем? Україна хоче в Європу при такому бардаці? Що це за школа де твориться такий бардак? тут писали що це нормально,побилися дітки і все,раніше таке теж було...(може первіснообщинний лад ще згадаємо?) Ви що на голову больні? Шестеро на одного це нормально,та ще й в школі? То може давайте бітами голови розбивати тим,хто на світлофорі не пропускає,або лікарю по рилу за неправильний діагноз? Якби мого сина так отоварили,то я порвав би тих малолітніх подонків і їхніх батьків в клочья! Правова держава а люди б@р@ни і виродків своїх так виховують.
Степан Анонімчук Показати IP 27 Травня 2009 18:25
Батько! Ти знаєш шо там було на справді? ти там був присутній? Маманя того малого і преса зробили з мухи слона, якшо і було там 6 чоловік, то не значить шо всі його били, один бив, один знімав, 4 стояло і сміялось, і ваще ти був в школах європи і можеш з впевненістью сказати шо там нема дітей-гадких-каченят (лохів), і шо їх там не бють? Шкільні, дворові бійки це звичайний етап розвитку любого підлітка чи школяра, без них не буває ніколи! Різниця лиш в тому що одні жалуються мамі, а інші своїми силами вирішують проблеми з однолітками.
Анонім Показати IP 28 Травня 2009 17:36
Степану Анонімчуку і всім захисникам цих малолітніх"отморозків"!!! Не дай Боже, щоби з вашими дітьми траплялись такі наруги будь-де: чи в школі чи у дворі вашого будинку. Ви би тоді по-іному тут говорили. Насправді, кожна мати і кожен батько повинні захищати своїх дітей. І достатньо і цього випадку аби бити на сполох. Росте покоління, яке відчуває безнаказанність за свої проступки. Байдужість суспільства до таких випадків насторожує- адже таке може статись з любою дитиною.І не треба таких діток вважати "лохами" та "гидкими каченятам". Вони перш за все, - діти, і мають право на на безпечне життя тим паче в шкільному закладі, а також на захист!!!
Анонімxer Показати IP 28 Травня 2009 18:29
to Анонім 28 травня, 17:36 бий не пий на сполох, а проти природи не попреш - сильніший завжди б'є старшого, і так було завжди - і 10 років тому, і 20, і так буде, просто наробили кучу шуму з звичайного епізоду життя дітей...
Оксана Показати IP 4 Червня 2009 15:53
Я мама побитого хлопчика.Проблема не роздута.Є виписка з лікарні з діагнозом-ЗЧМТ,перелом носа зі зміщенням,струс мозку,важка психічна травма.Є відео з камер тих дітей, які його били,іяк вони над ним знущалися.Є заключення суд-мед експерта про важкість побоїв.Є свідчення тих дітей,про те що вони били і де вони били(в шкільному коридорі після третього уроку,а потім після двох уроків далі його били і знову знімали на камеру)ТЕ що пережив мій син тоді у школі і потім у лікарні,коли йому зі струсом мозку без наркозу робили операцію по вправленню носа я не бажаю нікому.Якщо хтось з батьків міг в такій ситуації мовчати-це його справа.Я пішла законним шляхом-звернулася до компетентних органів та до громадськості.Винними у даній ситуаці вважаю школу.Контролю за поведінкою учнів в школі не було,першої медичної допомоги дитині з травмою не надали.Ніколи ніякої нароки на поведінку мого сина в школі не було(ні усної ні письмової)навпаки я звертала увагу класовода директора ,класного керівника на конфліктні ситуації до мого сина.Реакції небуло.По поводу "лоха".Від кожного окремо він відбивався,а коли вони згрупувалися разом 6 чоловік,то не кожен дорослий зможе справитися в такій ситуації. Директора та окремих педагогів настільки розлютив факт мого звернення до громадськості,що вони зайняли позицію агресивного захисту,підміни діагнозів,звинувачення мене та мого сина, до сих пір я не чула від них навіть осудження данного факту.Як би це боляче для мене не було,але нехай цей факт стане останнім в фактах насильства над дітьми.Всі дорослі мають задуматись-що діти ходять в школу вчитися,а не отримувати побої.І ми батьки хочемо спокійно відправляти дитину до школи і не боятися,що він прийде скаліченим.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus