USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Директор на Волині: «Пам’ять про Майдан шкодить дитячій психіці»

3 Липня 2014 15:16
Директору школи на Волині не сподобався куточок пам’яті Едуарда Гриневича, який загинув на Майдані. Про це інформує IA ZIK.

Як стало відомо, керівник загальноосвітньої школи у селі Деревок на Волині Андрій Юрко тисне на вчительку, яка створила куточок пам’яті загиблого односельчанина.

Під час особистого прийому громадян у селищі Любешів до нардепа Анатолія Вітіва звернулася вчитель початкових класів Деревківської ЗОШ І-ІІІ ступенів Оксана Домарацька щодо неправомірності дій та некомпетентності директора школи Андрія Юрка. Зі слів заявниці, вона зверталася зі скаргою з цього приводу до голови Любешівської райдержадміністрації Василя Корця.

Жінку обурює ситуація із вшануванням пам’яті її односельчанина Едуарда Гриневича, котрий загинув на Майдані від куль снайперів в лютому 2014 року. Як наголошує волинянка, односельці пишаються патріотом свого краю, тому в навчальному закладі створили куточок пам’яті, який знаходився в учнівському класі на другому поверсі будівлі.

Однак, як свідчить заявниця, через деякий час після поховання Едуарда Гриневича на неї з боку директора школи та заступника з навчально-виховної роботи чинився тиск. Вони вимагали перенести куточок на задній план класу, подалі від очей учнів. Зі слів вчительки, такі дії керівництво закладу мотивувало тим, що встановлення куточку пам’яті випускника школи негативно впливає на психіку дітей.

У своїх діях жінка не вбачає порушень чи дій які могли б негативно впливати на учнів Деревківської ЗОШ І-ІІІ ступеня. Відповідно до статті 56 закону України «Про освіту», педагогічні та науково-педагогічні працівники зобов’язані настановленням і особистим прикладом утверджувати повагу до принципів загальнолюдської моралі: правди, справедливості, відданості, патріотизму, гуманізму, доброти, стриманості, працелюбства, поміркованості, інших доброчинностей.

Домарацька наголошує, що свою недовіру до дирекції школи висловлюють мешканці Деревки та батьки учнів, про що йдеться у колективній заяві. Їх обурює той факт, що керівництво навчального закладу не виховує учнів, не проводяться бесіди на годинах спілкування про патріотизм та повагу до людей й своєї країни. Тобто, за словами скаржниці, обмежують права батьків на виховання їх дітей, порушуючи пункт 3 статті 59 Закону України «Про освіту».

Через це нардеп просить прокуратуру та начальника управління освіти та науки ОДА Валентину Загреву перевірити ці факти та, а в разі їх підтвердження – вжити заходів згідно з чинним законодавством України.

Також Вітів вимагає Розглянути питання про відповідність Юрка А.П. посаді директора школи І-ІІІ ступенів с. Деревок Любешівського району Волинської області.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Церковна миша Показати IP 3 Липня 2014 15:32
Головою Любешівської РДА вже кілька місяців є Олег Іванович Кух.
Протест Показати IP 3 Липня 2014 15:33
Директор - комуняка!!! Гнати в шию ВСІХ таких директорів. Хіба можуть такі виховати патріотів своєї держави?!
вчительці Показати IP 3 Липня 2014 15:39
ВИ повністю і все зробили для виховання почуття патріотизму в підростаючого покоління на прикладі ГЕРОЯ! А начальнику управління освіти райдержадміністрації потрібно такого директора перевести в двірники тієї школи,щоб послужило прикладом для інших директорів.
НЕЛУЧАНИН Показати IP 3 Липня 2014 15:41
юрко - дурко . марш бикам хвости крутити
гiсть Показати IP 3 Липня 2014 16:11
Компетентнiсть директора i учителя визначають методисти Управлiння освiти.Схоже,що учитель хоче звести рахунки.Хай навчають i виховують дiтей,а не конфлiктують.
Педагог до гiсть Показати IP 3 Липня 2014 16:18
Ось вам і вертикаль корупції!! А тиснуть на вчителів. Педагоги найнижчої ланки знаходяться під пресом СИСТЕМИ, а не навпаки. Тільки педпрацівники мене зрозуміють.
гiсть до Педагог Показати IP 3 Липня 2014 18:32
Корупцiю не можна подолати,якщо самi люди не будуть брати,не будуть давати хабарi.Не будуть байдужими.Зараз багато пристроiв для считування,знiмання,треба мати мужнiсть боротися з хабарниками.Але менi здаэться,що у даному випадку у школу треба перевiрку.З досвiду знаю,що хто працюэ сумлiнно,той не пише скарги.Йому нiколи.Любов дiтей i повага колег йому нагорода.
ПСИХОЛОГ Показати IP 3 Липня 2014 17:11
Це абсолютна правда.Відкидаючи увесь патріотизм із точки зору психології і медицини- майдан і всі події повязані згубно впливають на психіку дітей.Одне вишиванку одягти і прапорцем махати.а зовсім інше такі події.Ще історія усе розставить на свої місця
Анонім до ПСИХОЛОГ Показати IP 3 Липня 2014 17:54
Нікудишній із вас психолог! Або старий (за віком) або непрофесійний.
правда до Анонім Показати IP 3 Липня 2014 18:05
це псих,а не психолог.
БЕРКУТ Показати IP 3 Липня 2014 19:31
ПСИХОЛОГ ПРАВИЙ, А ВРЕШТІ ХЕР ЙОГО ЗНАЄ ЧИМ ЗАЙМАВСЯ ТОЙ ГРИНЕВИЧ У ВІЛЬНИЙ ВІД МАЙДАНУ ЧАС - МОЖЕ РОЗПОВСЮДЖУВАВ ДИТЯЧЕ ПОРНО ....
Справедливість до БЕРКУТ Показати IP 4 Липня 2014 10:21
Беркут, як не соромно таке казати???? Та ти хоча б знав того Едіка? Тобі явно до нього не дорости. Соромно!!!!
Беркут до Справедливість Показати IP 4 Липня 2014 15:00
СОРОМНО,,,
мир Показати IP 4 Липня 2014 03:34
для мене не існує поняття - герой майдану, це просто обмануті хлопці яких пустили під кулі. Діти не мусять кожного дня проходити повз фотографії незнайомого з чорною лентою. Траур та семрть не може позитивно впливати на дитячу психіку. Хочете вшанувати пам"ять - зробіть меморіальну дошку.
Оля до мир Показати IP 4 Липня 2014 09:20
Підтримую Вас. А та вчителька, швидше всього, перекрутила слова директора. Творча особистість.
Петро до Оля Показати IP 4 Липня 2014 09:25
Таку даму зустрінеш ввечері на вулиці, скажеш добрий день, а вона заявить, що згвалтувати її хотіли. До суду її за наклеп.
Справедливість Показати IP 4 Липня 2014 10:23
Диму без вогню не буває. Моє тверде переконання, що все-таки там щось було.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus