USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Директор волинської шахти вимагав від пенсіонера 20 тисяч

26 Грудня 2013 08:44
Директор 10-ої шахти Нововолинська Петро Солоп хотів стягнути з колишнього працівника шахти, нині пенсіонера, Василя Каращука 20 тисяч гривень.

А розгнівався директор (точніше, виконувач обов’язки директора) на Василя Каращука, який працював донедавна гірничим диспетчером, за те, що той надіслав у Міністерство енергетики скаргу на дії пана Солопа, - повідомляє «Нововолинськ Діловий».

Зокрема, ускарзі пана Каращука від 8 жовтня йшлося про сімейственість на десятій шахті. Приміром, її керівник Солоп Петро Олексійович працевлаштував на підприємстві свою дружину (начальником відділу кадрів) та сина (помічником директора з правових питань). Каращук вбачає у цьому порушення законодавства.

Обурює колишнього працівника і кадрова кадриль на шахті. Мовляв, одних примушують писати заяви на звільнення, а інших на ці посади мерщій приймають. Серед інших — дружина головного інженера й наближена до директорової родини особа.

Критикував Каращук у своїй скарзі й голову профкому Павла Процюка. Написав, що захисту з боку профспілкової організації працівники не мають, «голова профкому є людиною директора, з його відома й за його погодженням профспілкові кошти витрачаються на потреби адміністрації підприємства й на сімейство Солопів».

Реакція не забарилася. Щоправда, не з міністерства, а з дирекції шахти. На Каращука поскаржилися до суду.

Валентин Солоп (помічник директора з правових питань) склав позов про спростування недостовірної інформації, захист честі й гідності та стягнення моральної шкоди. Він же, син, був представником Петра Солопа в суді (за довіреністю).

Позивач і його представник вимагали стягнути зі скаржника 20 тисяч гривень за моральну шкоду, відкликати з міністерства ту бісову скаргу й визнати недостовірною наведену в ній інформацію.

Отож, Солоп звернувся до суду. А Каращук — до прокуратури та інших інстанцій, уповноважених перевіряти підприємство.

Під часперевірок директор чомусь передумав стягувати 20 тисяч гривень із колишнього працівника. Мабуть, «на світ Божий вилізло, вочевидь, щось дуже цікаве», - пише авторка статті на «Нововолинську діловому.

Уже 17 грудня до суду надійшла лаконічна заява пана Солопа: «Прошу позов залишити без розгляду».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 26 Грудня 2013 10:57
василь йосипович молодець він один не побоявся встати і відкрито, законно боротися за СПРАВЕДЛИВІСТЬ! хай Бог йогму допоможе
Анонім Показати IP 26 Грудня 2013 12:01
Щоб боритися з анархією яку творить " тупа людина " треба мати велику силу ( а ми надіємся, що Василь її має ). Василь є людиною з Великої літери - він у першу чергу борець за справедливість( таким був завжди, багато пережив, але перемагав) він завжди стояв на стороні ЗАКОНУ, а не анарїії. Велике діло, що сімя( донька, зать (юристи з великим стажовим досвідом),дружина ) його підтримують і допомагають пережити " анархію " яку несправедливо створило йому сімейство Адамсів. Бажаємо Перемоги!
Анонім Показати IP 19 Червня 2014 08:02
відрізати солопам голови
раша 19 сичня 2015 Показати IP 19 Січня 2015 11:45
Скоро зайчики будут травку щипаты

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus