USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Директор Світового банку: «Український бюджет може стати банкрутом»

2 Вересня 2008 09:39
Директор Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови Мартін Райзер у ексклюзивному коментарі «Волинським Новинам» розповів про своє бачення процесу інфляції у державі. Про це 2 вересня повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Якщо 2008 року за прогнозами Світового банку інфляція в Україні складає близько 21 відсотка, то передбачається, що у наступному році цей показник впаде майже до 15 відсотків.
 
Причин такого оптимістичного прогнозу пан Райзер вбачає дві. Перша – це зниження цін на нафтопродукти і сільськогосподарську продукцію на світових ринках. Другою причиною дезінфляції є більш жорстка, фіскальна (податки і державні витрати, – «ВН») та монетарна (грошова, – «ВН») політика з боку української влади.
 
Проте така політика, як переконаний директор Світового банку в Україні, повинна бути ще жорсткішою, адже у державі за останні 4 роки відбувся значний ріст соціальних виплат, який не забезпечений належним зростанням ВВП. Тому «якщо такий процес продовжуватиметься і далі, то бюджет України рано чи пізно може стати банкрутом», – стверджує Мартін Райзер.
 
Для того, щоб подолати інфляцію, владі необхідно наважитись на непопулярні кроки – стримувати зростання державних витрат та соціальних видатків. Останні, як каже пан Райзер, за цей рік реально збільшили доходи громадян України лише на 3-4 відсотки. Це сталось тому, що Кабінет Міністрів розраховував бюджет, орієнтуючись на показник інфляції близько 9 відсотків, а насправді цей показник є значно більшим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus