USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Дистанційна освіта негативно вплинула на результати навчання, – експертка

7 Травня 2021 14:34
Дистанційний освітній процес має негативні наслідки на результати навчальних здобутків дітей.

Про це сказала заступниця директора Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко під час пресконференції «Рік навчання в умовах пандемії. Результати, очікування, досвід», повідомляє Укрінформ.

«Ті спеціальні моніторингові дослідження, які вже проводилися, підтверджують, що дистанційна освіта має негативні наслідки на результати навчальних здобутків. Ми маємо декілька країн, які однозначно стверджують, що втрати є великими, і не є рівномірними. Втрати стосуються не всіх учнів, не всієї популяції, а деяких категорій учнів. Наприклад, дуже великі втрати за віковими категоріями. В учнів початкової школи більші проблеми, ніж у старшої школи», - сказала Вакуленко.

Вона зазначила, що учням початкової школи першочергово необхідно здобути вміння вчитися, і це дуже складно зробити дистанційно.

За її словами, також величезні втрати в навчальних здобутках у дітей з малозабезпечених сімей, бо дистанційна освіта відбувається передусім завдяки усіляким гаджетам.

Вакуленко додала, що великі втрати і серед дітей, у яких батьки не мають вищої освіти.

«Є так званий показник культурно-економічного середовища, тобто це показник, який визначає, наскільки освіченими є батьки, і чим менше освіченими є батьки, навіть формально, тим менше уваги вони приділяли навчанню своїх дітей, їхній освіті, створенню певного навчального середовища», - сказала вона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Пан Показати IP 7 Травня 2021 18:07
Для збору трускавок достатньо.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus