USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Новорічний локдаун»: волинські школярі почали вчитися дистанційно

12 Січня 2021 13:18
Відучора частина волинських шкіл – на дистанційному навчанні. Через тиждень решта навчальних закладів також перейдуть на цю форму.

Про це у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини повідомила очільниця управління освіти і науки Волинської облдержадміністрації Людмила Плахотна.

Нагадаємо, з 8 січня в Україні впроваджений «новорічний локдаун». У цей період заборонено учням відвідувати навчальні заклади (крім дошкільних). Оскільки новорічні канікули в деяких школах закінчилися вже цього тижня, то учні перейшли на дистанційну форму навчання.

«Вже з цього понеділка більшість шкіл на Волині розпочали навчання дистанційно, а з наступного понеділка канікули завершаться у решті шкіл, у тому числі й міста Луцька», – розповіла Людмила Плахотна.

З її слів, усі волинські школи сьогодні забезпечені доступом до інтернету, щоб можна було викладати дистанційно, проте є інший бік проблеми – не всі учні вдома мають доступ до мережі.

«У 2019 році ми отримали державну субвенцію і всі школи підключили до інтернету. Щоправда, є ситуації, коли не кожна дитина має вдома інтернет і не кожна дитина має ґаджет. Є, наприклад, багатодітні сім’ї, де на кожну дитину планшетів, ноутбуків чи телефонів і не накупиш. Тому є завдання, які в телефонному режимі передаються, чи по вайберу. Кожен педагог шукає можливості спілкування з конкретною дитиною. В цьому році десь на державному рівні обговорюється питання щодо нової цільової субвенції на придбання персональних пристроїв дітям, в яких є гостра портреба. Але ще немає ані коштів, ані порядку, тому про це зараз говорити я не можу», – пояснила вона.

Зауважимо, відповідно до рішення уряду, локдаун триватиме до 24 січня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus