USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Дитсадок на Волині отримав мультимедійний комплекс

6 Квітня 2017 20:56
Дитсадок у Видерті збудований у 80-х роках минулого століття. Приміщення було розраховане на дві групи малюків, а точніше – на 33 дитини. Однак сьогодні сільський ДНЗ відвідують 92 вихованці. А це – чотири групи, повідомляє прес-служба Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом»

Педагогічний колектив усіма силами старається створити для малюків умови не гірші, як у міських дитсадках. Є у вихованців і сучасні меблі, і розвивальні іграшки, і пізнавальні книжки. Завідувачка ДНЗ Любов Нестерук зазначає: у багатьох питаннях їх підтримують батьки та меценати.

«На жаль, дошкільна освіта останніми роками фінансується за залишковим принципом. Цьогоріч із бюджету виділили кошти лише на захищені статті, та й то на п’ять місяців. Тому керівництву дитсадка неодноразово доводиться звертатися з пропозиціями до батьків і просто хороших людей. Завдяки їхній підтримці у нашому садочку створені комфортні умови. Але я мала велику мрію – придбати для навчально-виховного процесу проектор й екран. Вона здійснилася завдяки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом»», – підкреслила Любов Нестерук.

Вихователька Світлана Кіпень задоволена корисним подарунком Фонду. Адже відпала потреба роздруковувати картинки на папері – набагато більше цікавого матеріалу можна показати за допомогою проектора. Тепер можна показати малюкам багато пізнавальних слайдів, зацікавити діток і підсилити їхню увагу.

«Нашим вихованцям подобається переглядати мультфільми і презентації на екрані. Ми проводимо фізкультхвилинки, застосовуючи проектор. Малюки охоче повторюють вправи за героями мультиків, – каже вихователька. – Дуже зручно, що проектор мобільний – його можна переносити в інші групи».

Батьки кажуть: дітки щодня розповідають удома, що цікавого побачили під час занять. Світлана Луцик – член загальносадкового батьківського комітету. Молода мама відзначає, що педколектив часто застосовує проектор і під час проведення круглих столів із батьками, а різні заходи за участю діток стали набагато цікавіші.

Та й вихователі радіють, що вдалося осучаснити навчально-виховний процес. Застосовуючи інноваційні технології, діткам можна донести набагато більше потрібної інформації.

«Ініціативна група батьків мала велике бажання придбати в садочок проектор і екран. Завдяки небайдужій позиції громади ми підтримали їхній проект. Колектив у садочку досвідчений, старається іти в ногу з часом. Нове обладнання вихователі застосовують у роботі з дітьми і батьками», – зазначив Сергій Лях, керівник Камінь-Каширського представництва Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Волиняни Показати IP 6 Квітня 2017 23:37
Ось приклад конкрєтної справи. Таких конкретних справ фондом Ігоя Палиці зроблено багато для дітей. молоді, літніх людей. Дякуемо!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus