USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Дитсадок на Волині пустує, а дітей до закладу не беруть. ФОТО

11 Вересня 2013 15:50
Два десятки діток цьогоріч знову не потрапили у садок. Мешканці села Озерці, Горохівського району, скаржаться - у їхньому населеному пункті є установа для дошкільного виховання, втім вони не можуть туди віддати свою малечу. У двоповерхову будівлю приймають не більше 23-ох дітей. Частина першого поверху - зайнята медпунктом, другий пустує. Через антисанітарні умови туди страшно зайти навіть дорослому. Крізь дірявий дах постійно затікає вода - приміщення просто гниє на очах. Озерцівську малечу можна лякати дитсадком, - повідомляє ТРК «Аверс».

Якщо в інших населених пунктах немає приміщення під дитячий садок, то у селі Озерці Горохівського району воно пустує. Будівля дитсадочка «Сонечко», скаржаться мешканці, марно простоює. Там використовується лише частина першого поверху. Другий - вже 20 років потребує ремонту. Батьки бідкаються, адже багато дітей із села скоро підуть до школи так і не побувавши у садку. Самостійно зробити ремонт у приміщенні люди не в змозі, а чиновники допомагати відмовляються.


Одна з мам, Олена Батир, розповіла: «Ми зверталися в адміністрацію, в нас заяву прийняли, сказали: ми дуже раді, що ви цим питанням турбуєтеся, але в нас немає коштів, в цьому році точно нічого не буде… Районний відділ освіти сказав: якщо ви зробите повністю ремонт, найдете кошти, то ми два місця забезпечимо на виховательку і на няню, але грошей в нас немає».

Сільський голова Володимир Домбровський проблеми у тому, що в селі лише половина дітей охоплена дошкільною освітою, не бачить. На його думку, за допомогою до чиновників звертатися рано. Щоб відкрити другу групу у дитсадку - необхідно набрати 15 дітей, а з його слів , стількох немає. Домбровський запевняє, ремонтувати приміщення розпочнуть відразу опісля того, коли набереться група: «Якшо буде група набрана 15 дітей, ми будемо питання ставити перед районною державною адміністрацією, щоб відкривати другу групу».

Батьки ж б'ють на сполох, тому що у селі - майже два десятки діток і вони знову не потраплять до садку.
Олена Батир зазначила: «Є такі діти, яким вже по 4,5 та по 5 років , а вони сидять вдома, бо немає місця. Цього року з садочка випустилося троє учнів, то було 18, і на місце 3 тільки взяли, всі інші діти залишилися… Батьки, наприклад, на роботах, в нас навіть сусіди - жінка на роботі на фермі, чоловік на роботі, троє дітей в школі, а мала 4 роки вдома остається, оставляє на сусідів…»


Ще одна мама розповіла, що лишає малих на своїх батьків, тому що з чоловіком працюють. Завідувач дитячим садочком Галина Власенко розповідає: «На перший поверх дошкільної установи не поміститься більше 23-ох ліжок. Тому саме стільки вихованців сюди набирають. Кому пощастить. Обирають за певними критеріями. На разі, його відвідує 23 дітей дошкільного віку. Першою чергою, ми забезпечуємо відвідування дітей тих, яким потрібно пройти підготовку до школи, а тоді вже всі інші … Скільки ліжок увійшло- стільки ми приймаємо дітей».

У відділі освіти Горохівської районної державної адміністрації журналістів телеканалу «Аверс» запевнили - вони вже готові допомогти озерцянам, необхідне лише звернення сільського голови та самих мешканців.

Начальник відділу освіти Горохівської РДА Віктор Білик з цього приводу зауважив: «Дійсно, є 16 незадоволених заяв батьків. Тобто в цьому навчальному році відкривається можливість відкриття другої групи в цьому навчальному закладі».

Утім, нагадаємо, сільський голова Володимир Домбровський, попри численні скарги батьків переконаний, що необхідної кількості дітей ще немає.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus