USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Дитина, якій травмувало ніжки, йде на одужання. Коментар хірурга

21 Липня 2016 16:20
Хлопчик з Волині, якому медики рятували ніжки, наразі проходить консервативне лікування в столичній клініці. Про стан маленького пацієнта, лікарі кажуть - є «позитивна динаміка», що дає надію на одужання малечі.

Нагадаємо, 14 липня, з Ківерцівського району до обласної дитячої лікарні поступила дитина 2006 року народження, з загрозою ампутації нижніх кінцівок. Бригада «Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф», того ж дня здійснила екстрений трансфер постраждалої дитини до Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит».

Зі слів хірурга Волинської обласної дитячої лікарні Ігоря Дородного, який першим оглядав хлопчика, батьки привезли сина в хірургічне відділення 14 липня, близько 16:00 години. Зі слів батька, на дитину впала металева бочка, в результаті чого хлопчик отримав серйозну травму нижніх гомілок.

«Ліва нога – відкритий перелом зі зміщенням, а права – перелом п’яткової кістки з порушенням мікроциркуляції кровопостачання гомілки. Ми прооперували ногу, зашили рани та співставили кістки. Потім скликали консиліум мікрохірургів, та додатково обстежили праву кінцівку. Там було порушено кровопостачання, тому було прийнято рішення транспортувати дитину в Київ». – розповідає хірург.

За словами Ігоря Дородного, волинські судинні хірурги мали сумніви щодо лікування, тому дитячим здоров’ям вирішили не ризикувати.

Вночі, 15 липня, бригада «Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» доставила хлопчика в центр мікрохірургії при столичній клініці «Охматдит».

Як стверджує хірург Ігор Дородний, в Києві дитину поки не оперували, лікують «консервативно», оскільки кровопостачання поступово відновлюється.

«В подальшому будуть операції, бо мали місце численні переломи. Дитина потребує тривалого лікування та реабілітації, проте маємо надію на одужання» - підсумовує лікар.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
мама Показати IP 21 Липня 2016 16:38
Боже, допоможи дитині!
anonim Показати IP 21 Липня 2016 21:16
А хто ж подав повністю неправдиву інформацію в попередньому повідомленні про відрізані дві ніжки скляним предметом,які не прооперували луцькі хірурги і які пришили київські??
Лучанин до anonim Показати IP 19 Серпня 2016 20:56
А ви що не знаєте хто подає інформацію на сайт Волинські новини,газети,ТБ?Звісно що журналісти!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus