USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Дитину-діабетика у Луцьку не пустили на екскурсію

18 Грудня 2015 17:14
У Луцьку 44 дитини, хворих на цукровий діабет. Щодня вони мусять по декілька разів колоти інсулін і регулювати рівень цукру, чому вчаться все своє свідоме життя. Але попри свою готовність до надзвичайних ситуацій, як-от різке падіння рівня цукру в крові, їх не приймають у пришкільні табори.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії міської ради з питань освіти, охорони здоров’я, материнства і дитинства Луцької міської сьогодні, 18 грудня.

Так, голова ГО батьків дітей, хворих на цукровий діабет «Інсулін» Ірина Аксеновська розповіла, що одній дитині в школі не дозволили поїхати разом з іншими учнями на екскурсію. З її слів, мама дитини підготувала всі необхідні препарати і засоби, аби медсестра могла адекватно зреагувати на будь-яку зміну стану дитини. Тим паче, медсестра з групою мала їхати. Мама ж поїхати з дитиною того дня не могла.

Та дитину не пустили на екскурсії і відповіді на скаргу, яку написала мама на дії педагогів – немає.

Крім того, зі слів Ірини Аксеновської, дітей-діабетиків також не беруть і у пришкільні табори, оскільки ніхто не бере на себе відповідальності за цих дітей. Натомість, каже голова ГО «Інсулін», ніхто не пояснює законність підстав для таких відмов, чи це порушення прав дітей, а не виконання законодавчих норм.

Також під час засідання комісії стало відомо, що з цієї самої причини у Луцьку 3-річну дитину не приймають в дитячий садок.

Всього, згідно з даними міського управління охорони здоров’я, в Луцьку є 44 дитини, хворих на цукровий діабет. Нагадаємо, в міській програмі охорони здоров’я лучан, пропонується закласти у бюджеті міста на потреби цих дітей півмільйона гривень. Хоча ГО «Інсулін» просить цільову програму з фінансуванням у 2 мільйони.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Вчитель, який неодно Показати IP 18 Грудня 2015 19:01
До чого тут вчителі? Допуск до екскурсії в першу чергу робить лікар. Якщо мама хоче щоб дитина їздила з класом на екскурсії, то вона повинна супроводжувати дитину сама, а не перекладати відповідальність на вчителів та медсестру. Якщо не дай боже щось станеться з хворою дитиною, то ця мама перша буде звинувачувати педколектив, що не догледіли.
Іриніда Показати IP 18 Грудня 2015 19:54
Невже Ви, мама, не розумієте чому не беруть дитину на екскурсію. Якщо Ви сама не маєте як їхати, то і дитину не відпускайте. Вам що дорожче?
Шурик до Іриніда Показати IP 19 Грудня 2015 09:19
Цій дитині треба вчитись жити самостійно! В менн батько діабетик і я чюдово знаю цю хворобу тому співчуваю батькам. А наші педагоги просто не хочуть брати відповідальності, а вони б якраз малиб вчити дітей як їм треба жити...
Юля Показати IP 18 Грудня 2015 20:02
Батьки не завжди можуть супроводжувати своіх дітей. Вони повинні заробляти гроші на іх забезпечення,тому що медичні засоби коштують дорого. Ви напевно не були на іх місті...
ганна Показати IP 18 Грудня 2015 23:07
Згідно закону украіни обмежень щодо діей інвалідів зокрема хворих на цд немае я маю наувазі щодо навчальних закладів і ці діти в100 разів наполегливіші та старанні ніж здорові а що медсестрі в садочку важко зробити інекцію і бути в щільному контакті змамою івсе буде окей але нашв медсестри бояться напрягтися
Воно Показати IP 19 Грудня 2015 02:52
Модераторе прошу дозвольте помістити інформацію про ЛІКУВАЛЬНІ ВЛАСТИВОСТИ ЦУКРОВОГО ДІАБЕТУ рослиною яку багато хто має вдома, її завти ЗОЛОТИЙ ВУС. Хто зацікавлений лікувальними можливостями цієї рослини, шукайте на гуглях Золотого вуса. Поможіть собі самі і то дешево.
33333 до Воно Показати IP 19 Грудня 2015 13:53
прочитайте про цукровий діабет інсулінозалежний, а тоді радьте золотий вус.не меліть дурні і не пишіть якщо не компетентні в цьому .
Лучанка Показати IP 19 Грудня 2015 23:14
Не вказано, дитину якого віку не узяли на екскурсію - можливо, й справді дитина б впоралася сама з ін'єкціями. Проте на місці батьків я б дуже думала, чи відпускати її саму, щоб потім не звинувачувати вчителя і медсестру. А от на золотий вус при інсулінозалежному діабеті покладатись не треба, а тільки на досягнення медицини.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus