USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Дизель по 80 грн: яка відповідальність передбачена волинським АЗС за завищення цін на пальне

11 Травня 2022 19:36
В умовах дефіциту пального деякі продавці почали нещадно завищувати ціни. Наприклад, на одній з АЗС під Луцьком 9 травня дизпаливо продавали уже по 81,99 гривень за літр.

Як розповів у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини завідувач сектору контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Олег Янюк, наразі уряд встановив максимальний розмір націнок на пальне.

«Ціна на пальне має бути встановлена в межах приблизно до 45 гривень за літр дизпалива і 40 гривень за літр бензину. На преміальні види палива ще +5% до ціни звичайного бензину», – пояснив він.

Разом з тим на АЗС ввели обмеження на одноразовий продаж пального: не більш як по 10 літрів. На АЗС вишиковуються величезні черги, а продавці нагнітають ситуацію, розповідаючи, що скоро вартість пального зросте удвічі.

Читати ще: Власники АЗС спекулюють цінами і розпускають чутки про захмарну вартість пального

Як повідомив Олег Янюк, днями уряд доручив Держпродспоживслужбі провести позапланові перевірки продавців пального. За спекуляцію продавцям передбачені штрафи в двократному розмірі суми завищення.

«Три дні тому уряд ухвалив постанову, якою Держпродспоживслужбу зобов’язали проводити позапланові перевірки суб’єктів господарювання, які торгують пальним у роздріб. На даний час наша служба здійснює такі перевірки, уже сьогодні вони розпочаті. Всі наші працівники на перевірках. Відповідальність за порушення передбачена у вигляді штрафу в двократному розмірі від суми завищення. Якщо максимальна ціна, наприклад, 50 гривень, а продали за 55, то ці 5 грн на літрі множаться на два і множиться на кількість проданого пального. Тобто за кожен літр, проданий за завищеною ціною, у цьому випадку буде штраф в розмірі 10 гривень», – повідомив він.

Однак придбати за такими цінами у Луцьку пальне наразі доволі складно. Натомість на деяких АЗС ціни вищі майже удвічі. До прикладу, 9 травня на АЗС «King oil» у Піддубцях дизпаливо продавали за 81,99 гривень за літр.
Читати ще: Коли зникне дефіцит пального на українських АЗС

У Держпродспоживслужбі, до слова, про цю АЗС знали й раніше.

«Цю заправку перевіряли податківці, ми робили моніторинг цін і побачили, що там є завищення. Передали дані у ДФС у Волинській області, яка здійснила перевірку і зараз ухвалюється рішення, акт готовий», – повідомив Олег Янюк.

Він запевнив, що фахівці Держпродспоживслужби проведуть перевірку за цим фактом.

Читати ще: Зеленський доручив усунути черги на АЗС

Хоч цей чек датований ще 9 травня, ціна на згаданій АЗС такою ще була й 11 травня, йдеться у телеграм-каналі «Луцьк. Пальне».
Також фото з цієї АЗС публікують користувачі соцмереж.
До слова, Олег Янюк зауважує: повідомлення у соцмережах не є підставою для перевірок, проте нею може стати чек, у якому вказані ціни на пальне. Тож споживачі також можуть поскаржитися у Держпродспоживслужбу, якщо виявлять, що АЗС спекулюють з цінами на пальне.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Думка Показати IP 11 Травня 2022 19:45
Мародери. Збагачуються на війні. Просто байкотувати тих бариг на завжди. Назвати фамілію власника. І памятати це довго, просто весь бізнес мародерів в ігнор. Щоб збанкрутіли, а як перейменуються знову нагадати. Щоб фамілія бариг була відома як фамілія Тітушко.
Анонім до Думка Показати IP 12 Травня 2022 00:07
Невже не Порошенко?
волиняка Показати IP 11 Травня 2022 22:03
Звідки той King намалювався? Гнати його з регіону!
Селянин Показати IP 11 Травня 2022 22:07
А як і де придбати солярку щоб засіяти в селі .пай чи навіть посадити картоплю
Дмитро Показати IP 11 Травня 2022 22:41
Власників АЗС теж привяжуть до стовпа ?
Микола до Дмитро Показати IP 12 Травня 2022 09:37
Поставлять в сонячний день в чергу до wog в одних трусах без права пити воду. Якщо за 3-4 години стояння зможуть придбати за соціалістичною ціною, то будемо вважати вирок виконаним
Дєд до Дмитро Показати IP 13 Травня 2022 11:46
Гуляй поле.
Анонім Показати IP 12 Травня 2022 01:41
Той King-це старі ґлуско, а ґлуско ви знаєте чиї.
Джек Показати IP 12 Травня 2022 22:37
Та блін,не нравиться без черги по 80 валіть на АНП в 2х годинну чергу по 50. Які проблеми.вас хтось заставляє туди їхати?стійте собі в колейці. Построй заправку,получи ліцензію,привези паливо і продавай на благо бариг які нагнали блях
Різник Показати IP 13 Травня 2022 16:43
По 80 це на благо для тебе?
ШІВ Показати IP 15 Травня 2022 00:43
за цим стоіть Ігор Шкурпат …

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus