USD 39.00 39.32
  • USD 39.00 39.32
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Економічна криза «жене» європейський бізнес на Волинь

14 Листопада 2008 20:56
5 закордонних підприємств виявили бажання розташувати своє виробництво на Волині. Про це розповів під час засідання регіональної тристоронньої економічної ради заступник голови Волинської ОДА Василь Байцим, – інформує 14 листопада репортер «Волинських Новин».
 
За словами пана Байцима, 5 іноземних компаній збираються будувати свої заводи на Волині. Цьому також посприяв Волинський інвестиційний форум. Серед підприємств, які бажають виробляти свою продукцію у області – «Кромберг енд Шуберт» та «Нестле». Назви інших комерційних структур наразі не оприлюднюються.
 
Василь Байцим закликав волинських роботодавців, приймаючи рішення про звільнення працівників, «дивитись на 2-3 кроки вперед». Заступник волинського губернатора вважає, що із Західної Європи виробництво буде переміщуватись у Східну.
 
Як розповів пізніше у коментарі Василь Байцим, із трьох іноземних структур, що хочуть працювати на Волині і наразі бажають залишатися неназваними, – одна італійська, одна німецька та одна словацька компанії. Пан Байцим зазначив, що представники італійського бізнесу хочуть виробляти у області автомобільні запчастини. Це виробництво буде високотехнологічним, а тому орієнтуватиметься насамперед на молодь – випускників Луцького національного технічного університету. Словаки бажають реалізовувати на Волині інфраструктурний проект.
 
За словами пана Байцима, є бажання середнього бізнесу в Польщі створювати спільні польсько-українські підприємства, зокрема з огляду на «Євро-2012». Василь Байцим розповів, що його поляки запросили на засідання Люблінського клубу бізнесу, яке відбудеться 20 листопада.
 
Довідково:
 
Компанія «Кромберг і Шуберт» будуватиме завод у одному з поліських районів. Ймовірно, у Камінь-Каширському або Турійському районі.
 
Корпорація «Нестле» споруджуватиме найбільший свій завод у Східній Європі поблизу села Смолигів Луцького району.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
михаил Показати IP 15 Листопада 2008 16:49
какое глупое название статьи.....
Анонім Показати IP 17 Листопада 2008 10:47
просто термін "жене" у перекладі на російську не означає "дружину", "подругу", "жінку" :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus