USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Економимо газ: луцька котельня до і після

1 Грудня 2014 16:22
ДКП «Луцьктепло» завершило модернізацію котла ТВГ-8 на котельні на вулиці Декабристів, 29-в, шляхом встановлення нових газових струменево-нішевих пальників та автоматики.

Отож, передові українські технології енергозбереження вже на службі в лучан, - повідомили у прес- службі підприємства.

Встановлене обладнання є продукцією вітчизняного виробництва та успішно впроваджується на теплоенергетичних об'єктах України, Польщі та Білорусії.

Фото: перед встановленням обладнання


Струменево-нішева технологія спалювання палива, яка базується на створенні стійкого змішування газу та повітря і стабілізації горіння в котлі, допомогла вирішити проблему збільшення ефективності спалювання газу. До цього пальник, що застосовувався на котлі, не мав автоматичного регулювання потужності від навантаження, що призводило до значних витрат палива та зменшувало ефективність роботи котла.

«За рахунок покращеного режиму горіння зменшилося споживання газу і збільшилася виробнича потужність котла. Після встановлення частотних перетворювачів також зменшилося споживання електроенергії. Крім цього, полегшився процес управління обладнанням та його обслуговування», - констатує відповідальний за експлуатацію майстер котельні №43 Іван Мандзюк.

Результатом впровадження новітніх технологій є не лише ощадне використання енергетичних ресурсів, зменшення викидів токсичних речовин в атмосферне повітря, а й соціальна відповідальність перед працівниками підприємства.

Раніше працівникам доводилось регулювати процес горіння в ручному режимі, а тепер, зі слів оператора котельні №43 Олени Бихнюк, завдяки новим технологіям обладнання стало легшим в обслуговуванні, дозволяє регулювати параметри горіння та подачу повітря автоматично. Завдяки цій технології ми отримали і додатковий комфорт, адже тепер керувати та обслуговувати систему стало набагато легше, зменшено рівень вібрації та рівень шуму, збільшено безпеку виробничого процесу.



Фото оператора котельні біля встановленого обладнання

Модернізація котла на Декабристів 29-в – це лише частина робіт, які підприємство здійснює та планує здійснити для досягнення енергетичної стабільності, ощадного використання паливно-енергетичних ресурсів та якісного надання послуг споживачам теплової енергії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Корінний лучанин Показати IP 1 Грудня 2014 16:33
Та покажіть же врешті-решт ту економію в ГРОШАХ , а то все загальні фрази : стало легше, стало краще , щось там зменшилось, щось збільшилось. Мовою цифр треба ГОВОРИТИ !!!
Хлоп до Корінний лучанин Показати IP 1 Грудня 2014 17:15
Економію тут показати важко. Тут і дійсно, як каже працівник, більше "соціальна відповідальність".
Корінний лучанин до Хлоп Показати IP 1 Грудня 2014 17:26
Якщо її показати важко , то фактично НЕМА. Можна погодитись із тим, що покращились умови праці та безпека.
Дончанин до Корінний лучанин Показати IP 1 Грудня 2014 17:33
Дружище, извини меня, но даже перечисленные тобою факторы являются существенными. И, вообще говоря, этот путь экономии энергоресурсов, (либо их использования) более перспективен, чем попытки использовать вместо газа дрова либо опавшие листья.
Хлоп до Дончанин Показати IP 1 Грудня 2014 18:03
Тут повністю погоджуюсь. Автоматіка ще повинна відбитися в грошах спочатку.
Дончанин до Хлоп Показати IP 1 Грудня 2014 18:16
Не забывай при своем подсчете учитывать облегчение условий труда кочегаров, т.е. сохранение их здоровья, и уменьшение вредных выбросов, т.е. улучшение здоровья жителей в окрестностях этой котельной. И, вообще, попробуй оценить экономию, если оператор сидит и постоянно следит за показаниями датчиков, либо он почитывает книжку и только реагирует на звонки тревоги, т.е. выхода параметров системы из нормы. Следовательно, автоматизацию подсчитать в денежках не так то и просто. Ну а в общем, мы говорим об одном и том же.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus