USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Влада Володимира-Волинського запевняє, що не віддасть котельні бізнесменам

9 Вересня 2015 07:00
ПТМ «Володимир-Волинськтеплокомуненерго» форму власності змінювати не буде. Про це сьогодні під чав брифінгу при міському голові Петру Саганюку повідомив мас-медіа заступник мера Микола Веремчук, - інформує БУГ.

“Із застарілим, енергозатратним обладнанням та боргом у 8-м мільйонів гривень навряд чи якомусь бізнесмену буде цікаве таке підприємство. Так що на балансі міста тепловики ще на довго”, – констатував перший заступник.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, працівники ПТМ «Володимир-Волинськтеплокомуненерго» оголосили про проведення акції протесту напередодні чергової сесії Володимир-Волинської міської ради, що відбудеться у середу 9 вересня 2015 року.

Страйкуватимуть проти передачі котелень у приватні руки. Акцію організовує профспілкова організація підприємства, яке незважаючи на те, що є комунальним та належить міській громаді, може бути знищено місцевими депутатами.

Отож ще раз міська влада повернулася до теми про передачу комунальних підприємств міста у приватну власність вимушено.

“На даний момент певні посадовці теплокомуненерго “роздувають” проблему на рівному місці. Нагадаю, що депутатський корпус вже неодноразово відмовляв ряду фірм, які претендували на оренду каналізаційних мереж чи водогонів в місті. І зараз питання про передачу у концесії чи інші форми власності, відмінні від комунальної не стоїть. В оренду планується передати лише не рентабельну для міста котельню на Устилузькій, 29К та вивести з експлуатації підвальні котельні на вулиці Ковельській 103, 12 та на вулиці Князя Василька, 3. На місце аварійних за кошти інвестора збудувати нові, енергоощадні блочно-модульні пересувні котельні в дворах будинків”, – розповів Микола Веремчук.

Інвестори, які збудують нові котельні використовуватимуть в них пелети, що дозволить їм знизити ціну гігакалорії з 1700-т гривень до 934-ри гривні. Це майже вдвічі дешевше. Це дасть і нижчу ціну опалення для населення.

“Поштовхом до таких рішень був вихлоп газу в котельні на Князя Василька, 3 в минулому опалювальному сезоні. Фактично мешканці будинку живуть на пороховій бочці”, – сказав міський голова.

Керівники міського самоврядування ще раз запевнили присутніх, що жоден працівник теплокомуненерго у місті не залишиться без роботи. Окрім того, Петро Саганюк запевнив, що усі рішення та проекти будуть офіційно оприлюднені та пройдуть усі необхідні стадії обговорення з громадськістю. “Зрештою, такі рішення приймаються не Саганюком і Веремчуком, а цілим депутатським корпусом міста. Тому усі ці процеси – прозорі та демократичні”, – підсумував міський голова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Іван Показати IP 9 Вересня 2015 09:25
Подивись, Романюк, як у Володимирі працюють, а ти злив всю комунальну систему в приватну фірму "Континіум" і лоба чухаєш, де взяти гроші на газ. Хоча це вже. не твої проблеми. Тебе вищевказана фірма теж злила .
Анонім до Іван Показати IP 9 Вересня 2015 10:44
Научись читать не только заголовки, но текст статьи. Ведь в статье пишется о том, что в Володимире - Волынском хотят, но не имеют возможности приватизировать ПТМ «Володимир-Волинськтеплокомуненерго».

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus