USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Екс-глава МВС Македонії сяде на шість років за елітний «Мерседес»

9 Жовтня 2018 10:50
Суд у Скоп'є засудив до шести років позбавлення волі колишню очільницю Міністерства внутрішніх справ Македонії Гордану Янкуловську за зловживання службовим становищем під час покупки урядового Mercedes.

Про це повідомляє Главком з посиланням на РТС.

Як зазначає видання, Гордану Янкуловську засудили до шести років позбавлення волі за зловживання службовим становищем під час закупівлі розкішного броньованого автомобіля Mercedes S600 Guard для потреб прем'єр-міністра.

Раніше колишній прем'єр Нікола Груєвський був засуджений до двох років за той самий злочин. Розкішний куленепробивний автомобіль був куплений 2012 року за 600 тисяч євро.

Про покупку стало відомо у 2015 році, коли тогочасна опозиція, а сьогодні правляча партія, оприлюднила деталі розмови між Груєвським та його близькою соратницею Янкуловською. Прем'єр просив, аби МВС придбало автомобіль, на якому він буде їздити, й громадськість про це не дізнається.

Суд визнав, що Mercedes був закуплений міністерством внутрішніх справ для потреб екс-пре’мєра за умовами тендеру, вигідними лише одному постачальнику. Суд також визнав, що автомобіль було придбано незаконно.

Янкуловська може оскаржити вирок у апеляційному суді Скоп’є.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
лучанин Показати IP 9 Жовтня 2018 11:54
А коли почнуть садити наших чиновників та депутатів, вот де Європа

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus