USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Екс-голова Луцької райради відбувся «умовним». ДЕТАЛІ

4 Травня 2014 11:53
Апеляційний суд Волинської області змінив вирок стосовно депутата Луцької райради Богдана Пруса (на фото), якого звинувачували в корупційних діях.

Нагадаємо, 12 грудня 2013 року, Луцький міськрайонний суд виніс вирок, яким засудив депутата до чотирьох років позбавлення волі за шахрайство та зловживання службовим становищем, інформують Хроніки Любарта.

Однак 5 березня Апеляційний суд Волинської області скасував вирок Луцького міськрайонного суду, відповідно до якого колишнього голову Луцької райради Богдана Пруса було визнано винним у службовому підробленні та привласненні бюджетних коштів. Справу скерували на новий судовий розгляд.

А вже сьогодні суд розглянув подання та змінив вирок суду першої інстанції, вирішивши, що мало місце лише шахрайство, а не зловживання службовим становищем.

Раніше на користь потерпілого в рахунок відшкодування матеріальної шкоди Прус мав повернути 120 тисяч гривень матеріальної шкоди та 50 тисяч моральної шкоди.

Суть справи полягала в тому, що Пруса звинувачували у використанні свого службового становища та обмані. Будучи головою Луцької райради, він запевнив одного бізнесмена, що зможе прискорити оформлення документів для зміни цільового призначення земельних ділянок. Ціна питання – 270 000 гривень.

Домовилися, аби передати на початку частину коштів. 19 серпня 2008 року посередник передав частину обумовленої суми, а саме 135 000 грн. Але в подальшому до лютого 2011 року обвинувачуваний жодних заходів для виконання обіцянок не вжив та відмовився повертати отримані кошти.

Втім з вироком суду обвинувачуваний не погодився та подав апеляційну скаргу. Мотивація – невідповідність висновків суду фактичним обставинам справи та суттєве порушення вимог кримінально-процесуального законодавства.

Апеляційний суд розглянув подання та змінив вирок суду першої інстанції, вирішивши, що мало місце лише шахрайство, а не зловживання службовим становищем.

Тому Прусу встановили іспитовий строк на три роки з обов’язком не виїжджати за межі України на постійне місце проживання без дозволу кримінально-виконавчої інспекції, повідомляти кримінально-виконавчу інспекцію про зміну місця роботи та проживання й періодично з’являтися для реєстрації в кримінально-виконавчу інспекцію.

У Луцькій районній прокуратурі повідомили, що готують касаційну скаргу, оскільки наполягають на тому, що зловживання службовим становищем таки мало місце.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
333 Показати IP 4 Травня 2014 13:01
Це хапуга ще з тих часів. Йому не зменшувати треба було строк, а збільшувати. До виборів знову ця маріонетка комусь пригодиться.
Тото Показати IP 4 Травня 2014 15:51
Гидка людина, яка збагатилася не працею і розумом, а підлістю. Засудити по максимальному з конфіскацією всього майна. Побачимо, як тоді показуватиме свої вовчі зуби.
з району Показати IP 4 Травня 2014 17:20
Мразь. Бридка людина зі всіх сторін. Хто з ним мав якусь справу, той спішив добре вимити руки. Подивишся, і хочеться сплюнути.
Волинь Показати IP 4 Травня 2014 17:41
Шахрайство- то це вже серйозний злочин, тягне на понад 5 років тюрми. А тут таку гуманність. Скільки ще таких гнид чекають справедливого вироку. Людські прокльони усіх знайдуть.
Волинянин Показати IP 4 Травня 2014 19:01
Використовувати своє службове становище, обман та шахрайство він починав давно. Ще бувший нардеп Кирильчук Є.І. з ним мутили (коли прийшли у БЮТ). Це як зграя собак-шакалів, яка кидається на ласі шматки добичі і гавкає про свою правдивість. Гидота від БЮТ була раніше і ще "законсервовується" у владі. І не тільки на Волині. Чекаймо, скоро Юля приїде знову нас агітувати за її владу. Повіримо?
Анонім Показати IP 5 Травня 2014 01:13
бют при владі суді шапки в іншу сторону крутять....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus