USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Апеляційний суд скасував вирок екс-голові Луцької райради

5 Березня 2013 14:15
Апеляційний суд Волинської області скасував вирок Луцького міськрайонного суду, відповідно до якого колишнього голову Луцької райради Богдана Пруса було визнано винним у службовому підробленні та привласненні бюджетних коштів.

Справу скерували на новий судовий розгляд, - інформує IA ZIK.

Власне, вироком Луцького міськрайонного суду були невдоволені як прокуратура, так і захист колишнього голови райради. Тож обидві сторони подали апеляційні скарги. Якщо ж державне обвинувачення вважало вирок суду необґрунтовано м’яким, то думка захисту була протилежною.

Прус та його адвокат просили колегію суддів Апеляційного суду Волинської області вирок суду про визнання екс-посадовця винним скасувати, а провадженння у справі закрити.

Зрештою, колегія суддів дійшла висновку, що вирок – невмотивований, а тому підлягає скасуванню. Справу ж скерували на новий судовий розгляд в іншому складі суду для постановлення справедливого вироку.

Наприклад, Прусу закидали нібито підробку рішення райради, на підставі якого він та його заступник упродовж кількох років отримали надбавки обсягом 200 тисяч гривень. У скасованому вироку ж в одному місці зазначається, що рішення підробив Прус, а в іншому – що невстановлені особи.

Нагадаємо, нещодавно Богдан Прус став виконавчим директором Асоціації фермерів та приватних землевласників України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus