USD 39.80 40.00
  • USD 39.80 40.00
  • EUR 39.96 40.20
  • PLN 9.92 10.10

Екс-канцлер Австрії заперечує підкуп з боку команди Януковича

26 Лютого 2018 09:00
Колишній канцлер Австрії Альфред Ґузенбауер (Alfred Gusenbauer) заперечив підозри в незаконному лобізмі на користь екс-президента України Віктора Януковича.



Водночас Ґузенбауер, який очолював австрійський уряд у 2007-2008 роках, у неділю, 25 лютого, підтвердив австрійській інформаційній агенції APA, що усе ж здійснював "оплачуване" лобіювання для сприяння зближенню між Україною та Європейським Союзом у 2012 та 2013 роках, інформує DW.COM.

Проте він заперечив, що очолював так звану "Габсбурзьку групу" політиків, учасникам якої таємно платив колишній політтехнолог Януковича Пол Манафорт. Ґузенбауер повідомив, що кілька разів зустрічався з Манафортом, у тому числі під час подорожей до США, але нічого не знав про його незаконне лобіювання.

Нагадаємо, раніше спецпрокурор США Роберт Мюллер звинуватив Пола Манафорта в підкупі колишніх європейських високопосадовців в інтересах колишньої влади в Україні. Манафорт, згідно зі звинуваченням, заплатив екс-посадовцям, в тому числі "колишньому канцлерові однієї з європейських країн", понад два мільйони євро за те, щоб вони публічно давали нібито незалежні оцінки діям уряду України в період президентства Віктора Януковича. Кошти виплачувалися від імені української Партії регіонів діячам з "Габсбурзької групи", що працювала в 2012-2013 роках.

Як повідомлялося, загалом в обвинувальному висновку проти Манафорта і його ділового партнера Ріка Гейса - 32 пункти. Зокрема, Манафорта обвинувачують у спробах здійснення банківського шахрайства, а також приховуванні доходів з іноземних джерел і відмиванні через офшорні рахунки до 30 мільйонів доларів за допомогою Гейтса. За цими даними, обидва з 2010 по 2014 рік усвідомлено подавали неправдиві податкові декларації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
КЛАВА Показати IP 26 Лютого 2018 13:22
Та вже зае....ли з цим Януковичем, подивиться, протрить окуляри що робить влада сьогодні...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus