USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Екс-мер Луцька не відсудив у міськради зарплату

25 Грудня 2015 16:37
Прокурори довели в суді незаконність отримання екс-мером Луцька Богданом Шибою майже 56 тисяч гривень.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.

Нині суд апеляційної інстанції прийняв нову постанову, якою в задоволенні позову Богдана Шиби до Луцької міської ради відмовлено.

Так, ще у червні 2011 року екс-очільник луцької громади звернувся до суду з позовом до міської ради, аби стягнути з органу місцевого самоврядування середню заробітну плату за півроку. Свої вимоги обґрунтовував тим, що, будучи обраний Луцьким міським головою, звільнився з посади першого заступника голови обласної державної адміністрації. Коли ж закінчився строк повноважень, на попередню посаду Богдан Шиба не повернувся.

Законом України "Про статус депутатів місцевих рад" (в редакції на момент звільнення) було передбачено, що депутату місцевої ради, який працював у раді на постійній основі, після закінчення таких повноважень надається попередня робота (посада), а за її відсутності - інша рівноцінна на тому самому або, за згодою депутата, на іншому підприємстві, в установі, організації. У разі неможливості надання - на період працевлаштування за ним зберігається, але не більше шести місяців, середня заробітна плата,
яку він одержував на виборній посаді, що виплачується з відповідного місцевого бюджету.

У виплаті середньої заробітної плати Луцькою міською радою колишньому очільнику було відмовлено. Проте Луцький міськрайонний суд визнав цю відмову незаконною.

Прокуратура ж міста Луцька оскаржила цю постанову в апеляційному порядку.

Прокурори наполягали, що Богдан Шиба не мав права на отримання середньої заробітної плати, яку він отримував на посаді Луцького міського голови, адже звільнився з посади в облдержадміністрації за власним бажанням, а не у зв’язку із переходом на виборну посаду.

Дослухавшись до доводів прокурорів, Львівський апеляційний адміністративний суд, прийшов до висновку, що рішення суду першої інстанції про виплату коштів є незаконним.

Отже, постановою Львівського апеляційного адміністративного суду від 3 грудня 2015 року задоволено апеляційну скаргу прокурора міста Луцька й скасовано постанову Луцького міськрайонного суду від 8 вересня 2011 року, якою було частково задоволено позов колишнього Луцького міського голови Богдана Шиби, визнано незаконною відмову Луцької міської ради у виплаті йому середньої заробітної плати та стягнуто з Луцької міськради на користь позивача середньомісячну заробітну плату за шість місяців, яку він одержував на виборній посаді в міській раді згідно ст. 33 Закону України "Про статус депутатів місцевих рад" в сумі понад 55,5 тисячі гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Юстас Показати IP 25 Грудня 2015 18:00
Законно і справедливо! Луцький міськрайонний суд своєю незаконною постановою від 8 вересня 2011 року наніс громаді Луцька матеріальну і моральну шкоду. Зараз треба було б прокуратурі міста вивчити, чому уповноважений орган (посадова особа) міської ради своєчасно не оскаржили згадане рішення суду, тобто, хто і за які заслуги подарував Б.Шибі 56 тис.гривень. На той час це 7 тис. доларів США, зараз - тільки 2,2 тисячі. Може у неї (особи) прокинеться совість або у нього (органу) - почуття відповідальності за кошти громади.
Анонім Показати IP 25 Грудня 2015 19:03
Если он действительно написал в заявлении "...по собственному желанию", то я вам, лучане, не завидую ввиду отсутствия грамотного кадрового резерва. Ибо даже при предыдущей власти грамотный прокурор его бы обязательно по*мел.
Патріот Показати IP 25 Грудня 2015 19:14
А ще правильного з себе корчить! З бюджету громади надуману зарплату хотів забрати! Тим більше скільки часу минуло!
НЕЛУЧАНИН до Патріот Показати IP 26 Грудня 2015 17:03
зарплата не надумана. просто невірно написав заяву (до речі, не відомо достеменно, що саме написано у заяві), тому формально прокуратура і апеляційний суд праві, але зважуючи всі обставини справи, Луцький міськрайонний суд виніс правильне рішення
Андрій Показати IP 25 Грудня 2015 19:47
Мстя Романюка
ВОВК Показати IP 25 Грудня 2015 21:56
бродяга ратнівський в стойло його до плугу геть від корита
тиць-здиць Показати IP 26 Грудня 2015 11:31
шиба найкращий мер всіх часів і народів !
Юстас Показати IP 26 Грудня 2015 20:48
Фактично Богдан Шиба звільнився з посади першого заступника голови ОДА ще до того як був обраний міським головою, а все інше від лукавого!!! Хто хоче заперечити, перед цим зверніться в ОДА із відповідним запитом на інформацію.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus