USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.63 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Екс-нардеп: «Таємний з’їзд БПП – це політичне переслідування»

28 Березня 2016 10:48
13 осіб виключили зі свого виборчого списку делегати під час закритого з’їзду партії БПП. Виключати кандидатів із виборчих списків після виборів, як відомо, дозволяє зробити недавно прийнятий Верховною Радою закон №3700 про “партійної диктатури”. Про це написав колишній народний обранець від УДАРУ з Черкас Віталій Іляшенко на своїй сторінці у Facebook, - інформує Дзвін.

"Найдемократичніша партія в Україні – «БПП «Солідарність», прийнявши диктаторський закон, сьогодні провела таємний з’їзд та вирішила виключити мене та інших моїх колег із виборчих списків БПП до Верховної ради України VIII скликання.

У так званому «чорному списку» БПП опинилися, в основному, екс-УДАРівці (мабуть, в якості вдячності за допомогу в Президентських виборах), а також представники команди Коломойського (які тримали оборону на сході України в складні для держави часи). Є серед цього списку й інші “неугодні” для БПП.

Мене найбільше обурює позбавлення депутатських повноважень Єгор Фірсов, який активно боровся та бореться за мир та цілісність України, та досвідченого політика, мого земляка – Миколи Томенка, який на багатьох високих державних посадах показав високу ефективність та професіоналізм", - йдеться у повідомленні.

Таке рішення, зі слів екс-нардепа, він розцінюю як політичне переслідування над ідейними опонентами та параноїчні настрої всередині партії, пов’язані із масовим виходом народних депутатів із БПП. Каже, партія фактично тріщить по швам.

"Замість виключення зі списку та позбавлення депутатських повноважень осіб, які підозрюються в корупції, в БПП виключають тих, хто має політичний досвід та власну позицію.

Сьогодні Президентська партія власноруч нанесла серйозний удар по парламентаризму та демократії в Україні.

Що буде завтра – повернення в часи Януковича, чи ще гірше?", – із риторичним запитання підсумовує свій пост екс-нардеп.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, дві третини парламентарів, які відмовляються представляти в Раді президентську фракцію, пояснили це принциповими розбіжностями із політикою БПП.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ДАДА Показати IP 28 Березня 2016 11:29
Всі виключають і демократичні і недемократичні(Ляшко,Тимошенко)...а Самобезпоміч і без закону виключила Гопко з фракції і нічого все ОК...Вони ж найдемократичніша партія)))))
Корінний лучанин Показати IP 28 Березня 2016 11:33
"Що буде завтра – повернення в часи Януковича, чи ще гірше?"- Буде ще гірше !!! Це - ОДНОЗНАЧНО. Події та розправи з НАРОДНИМИ ДЕПУТАТАМИ про це свідчать. Микола Томенко - показав себе як державник, як професіонал, як політик. Порошенку це боком вилізе!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus