USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Екс-прем'єра Хорватії засудили за хабарництво та наживу на війні

22 Жовтня 2018 22:54
Колишнього прем'єр-міністра Хорватії та екс-лідера партії HDZ Іво Санадера засудили до 2,5 років в'язниці.

Це рішення ухвалив суд в Загребі, пише Новое Время з посиланням на Reuters.

Екс-чиновника обвинувачують у зловживанні службовими повноваженнями, а також в отриманні наживи від війни.

Також він буде змушений відшкодувати державі 557 тисяч доларів.

Іво Санадер обіймав посаду заступника міністра закордонних справ в 1993 -1995 роках, тобто під час війни. Тоді він представляв уряд Хорватії на переговорах із австрійським Hypo Alpe Adria Bank, за підсумками яких банк видав країні кредит для придбання приміщень за кордоном для дипломатичних представництв.

У серпні 2011 року Управління з боротьби з корупцією та організованою злочинністю Хорватії висунуло звинувачення проти Санадера, в якому стверджувалося, що в період з 1994 по 1995 роки він забезпечив підписання кредитної угоди між хорватським урядом і австрійським банком Hypo Bank на суму 140 млн австрійських шилінгів і отримав за це від банку хабар у розмірі 5% - 7 млн ​​шилінгів, або близько 500 тис. євро.

Як відомо, Санадер вже відсидів три роки у в'язниці, починаючи з 2012, у цій справі, але тоді Конституційний суд ухвалив, що його обмежили в праві на справедливий суд. У зв'язку з цим чиновника випустили. Зі слів адвоката екс-чиновника, його підзахисний вже відбув ув'язнення і буде подавати апеляцію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
КОМЕРС Показати IP 23 Жовтня 2018 09:43
Карманік в порівнянні з нашими))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus