USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Експрем'єра Хорватії засудили до шести років в’язниці за корупцію

31 Грудня 2019 08:00
Суд у Хорватії визнав колишнього прем’єр-міністра країни Іво Санадера винним у корупції. Він отримав хабар від керівника угорського енергетичного концерну MOL Жальта Хернаді.

Про це повідомило Громадське з посиланням на Reuters.

За хабар прем’єр сприяв у отриманні MOL контролю над хорватською державною нафтовою компанією INA. Суд засудив Санадера до 6 років ув’язнення, а Хернаді – до 2.

Обидва обвинувачених заперечували свою провину і не були присутніми на засіданні суду.

Інтерпол видав міжнародний ордер на арешт Хернаді, втім Угорщина відмовилася затримувати бізнесмена.

Раніше колишнього прем'єр-міністра та екс-лідера партії HDZ засудили до 2,5 років в'язниці за зловживання службовими повноваженнями, а також в отриманні наживи від війни.

Вирок щодо Санадера за звинуваченням в отриманні хабаря у 10 мільйонів євро виносили у 2012 році. Тоді його засудили до 10 років в’язниці. У 2015 році судове рішення скасували через недотримання прав колишнього прем’єра. Повторний розгляд справи відбувся з врахуванням зауважень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus