USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.75 39.95
  • PLN 9.70 9.85

Ексдиректора «Антонова» відправили під арешт на два місяці, – ЗМІ

10 Березня 2023 10:16
Служба безпеки України 9 березня затримала колишнього генерального директора державного підприємства «Антонов» Сергія Бичкова, суд арештував його на 60 діб.

Про це пише УП з посиланням на «Цензор.НЕТ».

Окрім Бичкова, СБУ також затримала начальника безпеки авіатранспортного підприємства ДП «Антонов» Нетьосова О. О., а директору авіатранспортного підприємства ДП «Антонов» Харченку М. Г. повідомила про підозру заочно.

За даними слідства, службові особи держпідприємства «Антонов» перешкоджали законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань, які брали участь у підготовці до оборони Гостомельського аеродрому ДП «Антонов», що призвело до захоплення аеродрому, загибелі та поранень рятувальників ДСНС, пошкодження та знищення майна і літаків підприємства, у тому числі АН-225 «Мрія».

За інформацією «Цензора», у ході досудового розслідування задокументовано, що протягом січня-лютого 2022 року службові особи ДП «Антонов» неодноразово ухвалювали рішення щодо відмови Нацгвардії у наданні дозволу на спорудження інженерно-фортифікаційних споруд на території аеродрому, що призвело до зниження обороноздатності та, як наслідок, захоплення обʼєкта, стратегічного для оборони Києва.

Зазначають, що 9 березня правоохоронці провели 9 обшуків за місцем фактичного проживання і роботи фігурантів кримінального провадження та повідомили їм про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 114-1 ККУ.

Того ж дня слідчий суддя Шевченківського районного суду Києва обрав підозрюваним Бичкову і Нетьосову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб без права внесення застави, повідомляє видання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Макс Показати IP 10 Березня 2023 12:43
ФСБшний агентура під домашній арешт ??? Слава Корупції !!!
Сарк Показати IP 10 Березня 2023 13:53
Вкрав курку в тюрму, а якщо під час війни держзрада то посиди вдома, дійсно Слава Корупції виходить

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus