USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Створювали по 500 акаунтів для кремлівської пропаганди на день: СБУ ліквідувала ворожу ботоферму

11 Листопада 2022 22:39
Кіберфахівці Служби безпеки заблокували потужну ботоферму, яка працювала на користь спецслужб країни-агресора.

У результаті слідчо-оперативних дій у Києві та Вінницькій області викрито п’ятьох її організаторів, які проводили інформаційні диверсії проти нашої держави, повідомляють в СБУ.

Спеціалізоване обладнання ворожого «осередку» дозволяло щодня реєструвати понад 500 анонімних облікових записів у різних соцмережах, у тому числі заборонених в Україні.

Саме ці фейкові акаунти використовували для поширення кремлівської пропаганди в інтернет-просторі.

Насамперед зловмисники масово розповсюджували дезінформацію про ситуацію на фронті, а також виправдовували збройну агресію рф.
Читати ще: СБУ знешкодила 35 ботоферм та ініціює посилення відповідальності за кібербрехню

Подібні вкиди подавали від імені «пересічних» громадян, які нібито проживають в Україні, зокрема у тимчасово окупованих її регіонах.

За даними слідства, ворожу ботоферму організували четверо мешканців Вінниччини, а її технологічне забезпечення здійснював житель Києва.
Встановлено, що вони пропонували «послуги» щодо «розгону» деструктивного контенту з рф.

При цьому основними клієнтами зловмисників були представники спецслужб країни-агресора, які використовували ботів для нав’язування рашистської ідеології та московської брехні про війну в Україні.
Через підставних осіб ворог купував анонімні акаунти та застосовував їх для проведення інформаційно-підривної діяльності.

Читати ще: В Україні ліквідували мільйонну ботоферму партії Порошенка, – УП

За кожного бота ділки отримували плату електронними переказами, які проходили через платіжні системи рф.
У межах кримінального провадження за ч. 5 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку) Кримінального кодексу України триває слідство для з’ясування всіх обставин правопорушення і притягнення до відповідальності винних осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
лучанин Показати IP 12 Листопада 2022 03:13
ще свиноферми в теплокомун ліквідуйте та їх рейдерство з майном у Луцьку

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus