USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Ексфутболіст-зрадник з Луцька Анатолій Тимощук може виграти суд проти УАФ

2 Квітня 2023 13:54
Ексфутболіст-зрадник з Луцька Анатолій Тимощук має шанси виграти справу у Спортивному арбітражному суді проти Української асоціації футболу.

Про це повідомляє YouTube-канал KDK, передає Район.Спорт.

Анатолій Тимощук подав до суду через те, що УАФ позбавила його усіх титулів та рекордів (футболіст був рекордсменом за кількістю матчів у футболці збірної України – 144 матчі), а також уродженця Луцька позбавили тренерської ліцензії.

Саме позбавлення ліцензії стало рушійною силою, яка спонукала Тимощука на позов до Спортивного арбітражного суду.

На думку спортивного журналіста Сергія Болотнікова, Тимощук має хороші шанси на перемогу у суді, адже позбавлення всіх титулів, досягнень та ліцензії за «мовчання» не виглядає переконливим аргументом для людей, які є відносно далекими від війни в Україні.

«Жоден суд не зрозуміє, за що УАФ позбавила його (Тимощука, – ред.) ліценції» – зазначив Сергій.

Інший спортивний журналіст Андрій Сеньків додав, що в УАФ не було юридичних прав для позбавлення Тимощука тренерської ліцензії.

«З точки зору юриспруденції – це стовідсотково провальна історія» – сказав Андрій.

Проте журналісти зазначили, що нормальним є бажання пересічних українців позбавити Тимощука всіх здобутків, зважаючи на його позицію щодо війни в Україні.

Раніше Тимощук програв апеляції в усіх внутрішніх інстанціях.

Уродженець Луцька, колишній гравець збірної України Анатолій Тимощук з 2017 року займає посаду асистента головного тренера фінансованого «Газпропом» футбольного клубу «Зеніт» із Санкт-Петербурга.

Після початку повномасштабного вторгнення Тимощук тривалий період не висловлювався про російську агресію, а в грудні заявив, що не планує покидати РФ.

КДК УАФ позбавив Тимощука усіх титулів, ліцензії тренера та відлучив від вітчизняного футболу довічно.

7 січня Президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким ввів у дію рішення РНБО про санкції щодо російських та деяких українських культурних діячів. Серед 119 покараних осіб опинився і Тимощук. Персональні санкції застосовані до Тимощука терміном на 10 років. Йому заборонено в’їзд до України. Також він позбавлений усіх державних нагород, не має права на отримання у власність земельних ділянок, блоковано всі його активи – фінанси, рухоме та нерухоме майно.

Раніше депутати Луцької міської ради позбавили ексфутболіста звання «Почесний громадянин міста Луцька».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus