USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Ексглава податкової Верланов, якого підозрюють у зловживанні владою, втік з України

20 Жовтня 2020 20:17
Колишній глава Податкової служби Сергій Верланов втік з України. Його підозрюють в недоотриманні бюджетом понад 2 млрд грн.

Ще 13 жовтня Верланову хотіли вручити підозру і викликали на допит, але він не з’явився до прокуратури. А ввечері стало відомо, що він покинув Україну і його місцезнаходження наразі невідомо, пише Сьогодні з посиланням на Офіс генпрокурора.

«Пан Верланов ще 13 жовтня після першої повістки покинув територію України і його місцезнаходження зараз невідомо. Ми будемо здійснювати заходи розшуку та повідомлення йому про необхідність прибути за викликом і отримати письмову підозру», – прокоментували в Офісі генпрокурора.

Можливо, його подаватимуть у міжнародний розшук, якщо буде така необхідність. Якщо його провину доведуть, йому загрожує від 3 до 6 років.

«Заступником Генерального прокурора повідомлено про підозру колишньому Голові ДПС України у зловживанні владою та службовим становищем, тобто умисному, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для юридичної особи використанні влади та службового становища всупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам (ч. 2 ст. 364 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що колишній Голова Державної податкової служби України незаконно скасував податкове повідомлення-рішення на суму 2 млрд 246 млн грн. Цим документом Офісом великих платників податків ДПС України було донараховано рентну плату за користування надрами одному з найбільших металургійних комбінатів країни.

Таким чином, бюджет України недоотримав зазначену суму несплачених податків», – йдеться у повідомленні Офісу генпрокурора.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Не байдужий Показати IP 20 Жовтня 2020 20:26
Я так розумію, підозра-це попередження шо пора вткіати
Конюх Їван із Свинюх Показати IP 20 Жовтня 2020 20:37
То, бля, не країна, а ... знає шо ! 350 партій і в кожній злодюги !
Отже Показати IP 20 Жовтня 2020 21:10
Треба посадити погранців, які випустили злочинця! І то зразу, щоб решта боялася.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus