USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Екснардепа Микитася підозрюють у заволодінні 307 млн грн Міноборони

25 Жовтня 2023 18:34
Повідомлено про підозру колишньому народному депутату, його помічнику, трьом військовослужбовцям і директору компанії в заволодінні понад 307 млн грн коштів Міністерства оборони.

Про це 25 жовтня повідомляє САП.

У межах досудового розслідування встановлено, що у 2018 р. між Міністерством оборони України та підконтрольними народному депутату компаніями було укладено договори на будівництво до 2021 року захищених складів зберігання ракет і боєприпасів ЗСУ. Сума договорів становила орієнтовно 3 млрд грн. Для заволодіння частиною з цих коштів народний депутат і його помічник, залучивши службових осіб вищого та старшого офіцерського складу Збройних сил України, забезпечили прийняття змін до постанов КМУ.

Читати ще: Нардеп отримав підозру в заволодінні держземлями вартістю 123 мільйони

Як зазначають у САП, ці зміни допомогли обійти законодавчі обмеження, що допускали сплату авансу в сумі лише 30% від річного обсягу робіт терміном до трьох місяців, та дозволили перерахування авансів на будівництво розміром 80% вартості робіт за контрактами терміном до 18 місяців.

«Реалізація цих змін і підписання додаткових угод до контрактів призвела до того, що протягом листопада-грудня 2018 року на рахунки підконтрольного депутату товариства Міністерство оборони перерахувало понад 307 млн грн», – йдеться у повідомленні.

Будівництво захищених складів фактично так і не було розпочато, а виділені кошти було переказано на рахунки інших підконтрольних компаній.

Досудове розслідування триває, вирішується питання обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Як пише Інтерфакс-Україна, йдеться про екснардепа Максима Микитася.

Нагадаємо, забудовника Максима Микитася затримали після спроби дати рекордний хабар у 22 млн євро міському голові Дніпра Борису Філатову.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus