USD 39.76 40.00
  • USD 39.76 40.00
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.85 10.00

Екснардепа Волошина судитимуть за держзраду

1 Травня 2023 13:21
Правоохоронці завершили досудове розслідування стосовно підозрюваного в державній зраді колишнього народного депутата від забороненої партії ОПЗЖ Олега Волошина. Обвинувальний акт вже направлено до суду.

Про це повідомляє ДБР.

«Встановлено, що упродовж останніх років народний депутат України, виступаючи з трибуни Верховної Ради України, а також у численних інтерв’ю та ефірах на телебаченні, розповсюджував пропагандистські наративи РФ та вів підривну діяльність проти України», – йдеться у повідомленні.

На думку експертів, усі його виступи в сукупності та за загальним змістом є однією з форм підривної діяльності проти України.

«Він фактично займався пропагандою, яка сприяла досягненню політичних цілей військово-політичного керівництва РФ щодо Української держави. Цим він шкодив суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України», – додали у ДБР.

Волошина звинувачують у державній зраді (ч.1 ст. 111 КК України) та заподіянні умисних легких тілесних ушкоджень (ч.1 ст.125 КК України) за побиття ветерана АТО влітку 2020 року.

Своєю чергою, СБУ повідомляє, що напередодні повномасштабного вторгнення Олег Волошин утік із України до Росії, де наразі переховується від правосуддя.

«У зв’язку з цим прокурори клопотатимуть про спеціальний судовий розгляд для притягнення зловмисника до відповідальності за злочини проти нашої держави», – заявили у спецслужбі і додали, що зловмиснику загрожує до 15 років ув’язнення.

Наприкінці січня народний депутат від забороненої партії ОПЗЖ Олег Волошин написав заяву про складання депутатського мандата.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus