USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Експерти визначатимуть, чи підробили контракт з волинським бійцем

5 Січня 2016 11:11
Колегія суддів зупинила провадження у справі про підробку конракту з військоковслужбовцем для проведення почеркознавчої експертизи.

Друге судове засідання за позовом волинського воїна АТО Олександра Ковальчука до Міністерства оборони відбулося вчора, 4 грудня. Про це інформує ВолиньPost.

Нагадаємо, боєць переконує, що контракт на проходження військової служби за його підписом – підроблений. Хлопця, який вирішив стати на захист рідної землі і якого з військкомату направили як мобілізованого в новостворений батальйон територіальної оборони «Волинь», без його відома записали в контрактну службу. Через цей обман, вчинений невідомими особами, Олександр не може демобілізуватися.

ЧИТАТИ ДЕТАЛЬНІШЕ: 21-РІЧНОМУ ДОБРОВОЛЬЦЮ З ВОЛИНІ ПІДРОБИЛИ ДОКУМЕНТИ

Під час першого судового засідання суд ухвалив долучити третім відповідачем оперативне командування «Захід». Адже саме командиром військ ОК «Північ» сухопутних військ Збройних сил України генерал-лейтенантом Колесником був підписаний контракт на проходження служби.

4 січня суд продовжив роботу. Олександр Ковальчук заперечив, що підписував згаданий контракт.

«Я був призваний 26-го травня 2014 року. В військкоматі мені сказали, що зараз формується батальйон територіальної оборони «Волинь». Коли він буде розформований, мені запропонують контракт, якщо захочу, я можу його підписати, продовжувати далі службу, або буду демобілізований. Я пішов служити добровільно на підставі Указу Президента України. За час проходження служби ніяких контрактів мені не пропонували. Вже коли я отримав поранення і готувався демобілізовуватися, мені подзвонили і в телефонному режимі повідомили, що знайшовся якийсь контракт, буцімто, підписаний мною. В очі не бачив цього контракту і нічого не підписував», - каже боєць.

Представник військової частини Петро Горкуша, своєю чергою повідомляв, що до підписання контракту, частина не має стосунку.

«Від 29-го травня 2014 року позивач був прийнятий на військову службу за контрактм строком на 3 роки, був зроблений відповідний запис у військовому квитку. 20 липня 2015 року контракти на позивача і ряд військовослужбовців, які підписували ці контракти в травні минулого року, були передані у військову частину В0116 в зону проведення АТО в Донецьку область. Підписувався контракт в військовому комісаріаті, безпосередньо контракт підписувався не з військовою частиною, а з військоматом, який готував особову справу», - переконував він.

Однак зовсім іншу історію розповів Сергій Козак, який у 2014 році очолював 1 батальйон територіальної оборони «Волинь».

«У військкомат підписувати контракти ніхто не їздив. Між тим, на групу приблизно 10 чоловік, серед яких був і Олександр Ковальчук, на той момент прийшов витяг з наказу від командування ОК «Північ» (нині – «Захід» - ред.) про зарахування вказаних військовослужбовів на військову службу за контрактом. Витяг був, але жодного контракту не надійшло. Тоді з цієї ситуації ми вийшли так: зробили записи у військових квитках і 24-го липня 2014 відбули в район виконання бойових ззавдаь на Чернігівщину-Сумщину», - зазнаив офіцер.

Заслухавши сторони, колегія суддів зупинила провадження у справі для проведення почеркознавчої експертизи, аби з’ясувати, кому належить підпис на контракті: Олексадру Ковальчуку, чи підпис таки був підроблений.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Друзі Олександра Показати IP 5 Січня 2016 14:58
Під кінець засідання відповідач вже так заплутався, що було смішно всім. Вже хай судді вибачають, але не можна було втриматися, щоб не сміятися. Чому відповідачі не хочуть визнати своєї вини, а виставляють себе циркачами? Мало того представники Міноборони надіслали клопотання, щоб цю адміністративну справу було закрито. Звичайно ж суд клопотання відхилив. Суддям - повага за неупередженість!
Анатолій Показати IP 5 Січня 2016 22:16
Звернувшись до командира розвідувального взводу 1ОМПБ з уточненням про інформацію щодо подання Сашка до СЗЧ (самовільне залишення частини), отримали пояснення, що вже два тижні як Олександр знаходиться поза штатом. Командування частини таке враження взагалі не володіє інформацією про справу і не намагається цього робити. Нехтуючи повністю двома першими словами розділу ІІ Конституції України: "ПРАВА, СВОБОДИ ТА ОБОВ'ЯЗКИ ЛЮДИНИ І ГРОМАДЯНИНА", спираючись лиш на ОБОВ'ЯЗКИ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus