USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Подробиці стрілянини за участю військових під Луцьком

23 Березня 2015 18:45
У чоловіка намагалися забрати автомобіль. Зі слів постраждалого, «стрілки» були напідпитку.

31-річний таксист Юрій розповів Інформаційному агентству Волинські Новини про подробиці інциденту, в якому отримав вогнепальне поранення.

Нагадаємо, днями під Луцьком військові стріляли в таксиста з пістолета Макарова. Подія сталася 20 березня близько 19 години в селі Гірка Полонка.

Юрій розповідає, що того вечора він їхав з чотирма пасажирами. На під’їзді до Луцька його наздогнав камуфльований мікроавтобус «Мерседес» і, підрізавши, змусив зупинитися. З мікроавтобусу вийшли двоє чоловіків у військовій формі. Зі слів Юрія вони були добряче напідпитку.

«Коли вони підійшли, то почали вимагати, щоб я їм віддав ключі від машини. Чому, для чого, не пояснювали. Один з них відкрив двері, намагаючись забрати в мене ключі. Потім казали, що їм начебто хтось нагрубив», - розповідав лучанин.

Власне, віддавати ключі від машини незнайомцям у камуфляжі Юрій відмовився. Потому почув звук пострілу і відчув запах пороху. Хто саме стріляв, чоловік не бачив. В руці запекло. Але, про те, що його поранили, він ще не здогадався. Коли вийшов з автомобіля, один з двох військових почав погрожувати йому ножем, і далі вимагаючи віддати ключі від машини.

Після словесної перепалки виникла штовханина. Згодом Юрієві вдалося повернутися в машину. Біль в руці не стихав, чоловік закрив двері і поїхав просто до травмпункту Луцької міської клінічної лікарні. Вже там, коли знімав куртку, зрозумів, що його поранили. Куля пройшла навиліт, простреливши кістку. Таксист каже: йому пощастило, що куля не зачепила артерію. Інакше він міг би й не доїхати до травмпункту, а стекти кров’ю.

Після того, як медики повідомили правоохоронців, ті знайшли кулю, яка застрягла в дверцятах машини. А на місці події вилучили гільзу. Вранці 21 березня підозрюваних упіймали.

Юрій розповідає, що коли він приїздив на опізнання, туди ж прибув і командир частини з Володимира-Волинського, де служать ці чоловіки.

«Так я зрозумів, що вони не добровольці, чи новобранці, а військовослужбовці. До того вечора я їх ніколи не бачив. Коли наступного разу я приїздив на очну ставку з одним із них, той вибачався. Але ніхто досі навіть не поцікавився, як моє здоров’я, не кажучи про те, що до цього моменту не цікавилися, чи я взагалі живий», - каже постраждалий.

Розслідуванням займаються працівники Луцького райвідділу. Однак про хід слідства, окрім того, що цих чоловіків упіймали, Юрій нічого не знає. Не знає він також і того, чи слідчі допитували пасажирів, яких він підвозив того вечора.

Наразі підозрювані у скоєнні правопорушення затримані і перебувають в ізоляторі тимчасового тримання Луцького міськвідділу міліції. Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу. Зброя, з якої стріляли військовослужбовці, вилучена.

А на вулиці Мамсурова, на майданчику біля райвідділу міліції, 21 березня, коли Юрій приїздив на опізнання, стояв автомобіль «Мерседес», на якому наклеєна символіка 1 батальйону територіальної оброни «Волинь», і який упізнав Юрій. Саме там і зроблене фото:
автомобіль біля Луцького райвідділу
автомобіль біля Луцького райвідділу
Як повідомили у службі таксі, де працює Юрій, порушників вирахували ще до світанку. З’ясувалося, що БТРО «Волинь» наразі перебуває на сході України. Однак декілька службовців перебувають у Луцьку, ремонтуючи техніку. На світанку до будинку, де стояв «Мерседес», навідалися криміналісти. Після того, як один із них відмовився їхати на освідчення, їх помістили в ізолятор.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 30
Справжній Штефан, Лу Показати IP 23 Березня 2015 19:53
Далі буде ще гірше! Я в шоці!
!!!!!!!!!! Показати IP 23 Березня 2015 20:06
I scho ce wzagali robutjsja ??? Tak skoro byde strashno wujtu na wylucjy ?!?!?!
Лучанин Показати IP 23 Березня 2015 20:26
Якщо вже бувалі бійці з фронту не контролюють своі амбіціі, а ще й хильнувши зайвого, тоді про, що далі можна розмовляти. Найшли собі забавку - погрожуючи зброєю віджимати авто в мирних людей, та ще й хто?! - 1БТрО " Волинь". Мені здається нажили хлопці собі "геморою" на одне місце.
Анонім до Лучанин Показати IP 24 Березня 2015 00:55
коментар було видалено
михайло Показати IP 23 Березня 2015 20:55
цікаво якого милого вони іздили по луцьку зі зброею і де іхні командири чому до юри ніхто не приіздить до лікарні і не запитае чи е в нього кошти на лікування я думаю що потрібно подзвонити в надзвичайні новини і нехай покажуть на всю украіну про цих гавнюків нехай покажуть іхнього командира а то там дитину бтером переіхали тут хлопця підстрелили завтра ще щось скоять по пяні вони просто знають що ім за це нічого не буде
гуцул Показати IP 23 Березня 2015 21:00
Зараз демобілізовані повертаються, а у зоні АТО можливостей прихопити зайвого ствола ого-го! Так що скоро своє АТО у областях треба буде впроваджувати! Роботи немає, ціни ого-го... міліція, суди, прокуратура залякані і малоефективні - готуйтесь...
батя до гуцул Показати IP 23 Березня 2015 21:31
Вже маю машінгвера. Коли розпочинаємо?
сина до батя Показати IP 24 Березня 2015 16:51
я теж маю кой-шо. без мене не починати
Всім до гуцул Показати IP 24 Березня 2015 00:58
Тепер розумієте, чому жителі донецької і луганської областей дивляться на цих "вояків" як на фашистів та окупантів? І це у волинській області поки що тільки поодинокі випадки.
свій Показати IP 23 Березня 2015 21:23
А хтось з вас хоть на хвилю сумнівався що буде по іншому????)))))))
Акекс Показати IP 23 Березня 2015 21:41
Вони звикли поводитися подібним чином з населенням на сході, а тепер не можуть зупинитися і вдома. Чекаймо на повернення решти....
Анонім до Акекс Показати IP 24 Березня 2015 01:03
Причому, - із мирним населенням на сході України. Тепер розумієте, що так не можна?
))) до Анонім Показати IP 24 Березня 2015 11:41
пока самим кишки не выпустят, никто не поймет ни хрена.
Анонім Показати IP 23 Березня 2015 23:02
А я бачив це спрінтер в Луцьку їздив ще так думаю хто таку нестабільну машину прогнав воякам а виходить це місцеві чмошнікі їздять
Буде Показати IP 23 Березня 2015 23:10
Перший місяць після ДМБ - герой, другий - алкоголік, третій - бандит. Жити треба, а роботи не має. Яка є - не влаштовує. Значить вводимо порядки, якими керувались в зоні АТО. Далі - роки початку незалежності України відпочивають. В ті часи 2 автомати у Луцьку вважалось складом зброї, а зараз їх тисячі, не враховуючи РПГ, РГД та іншого добра. Тримайтеся правоохоронці, без страху до вас буде велика біда!
Анонім до Буде Показати IP 24 Березня 2015 01:07
Це ти часом не про тих правоохоронців говориш, яких правий сектор ставив на коліна і заставляв каятись? Страху не треба, треба просто було поважати міліцію, яка робила свою роботу - виконувала наказ і охороняла громадський порядок. А зараз вже пізно...
коля до Буде Показати IP 24 Березня 2015 12:37
міліції непозаздриш!З однієї сторони ПС,з другої учасники АТО, в нагрузку прокурори та застарілі закони!коротше робим шо хочем і нам за це нічо не буде!
Лучанин Показати IP 23 Березня 2015 23:20
І це як же ж мені повинен був би нахамити таксист, аби я вистрілив у нього?! Мало варіантів.. ХІба, якби сказав, що створює ВНР (валинску народну) - тоді би пристрілив би, як пса паршивого - аби зберегти десятки інших життів! А по суті - готуймося - афганський синдром не десь там, а вже тут - у Луцьку. І так - "спасибо ху*лу за это" - в даному випадку 100% справедливі слова
Справжній Лучанин до Лучанин Показати IP 24 Березня 2015 01:04
Якщо ти пристрелиш кого-небудь за такі чи будь-які інші слова - ти сам нічим не кращий за цих вояків ато. В Україні має бути верховенство закону, а не самоуправство дебілів із зброєю в руках.
Аня Показати IP 24 Березня 2015 06:38
коментар було видалено
до вн Показати IP 24 Березня 2015 08:16
Велике прохання називати речі своїми іменами. Військові - це ті, що проходять службу в зсу, нгу, мвс, сбу. Це звичайні бандюгани.
шеф Показати IP 24 Березня 2015 08:35
Від військових .ВИБАЧТЕ. Але проблема є.Причини конкретні міроприємства мусимо ВИРІШИТИ.
А Показати IP 24 Березня 2015 09:11
А це все Янукович виноватий. З Азаровим.
Хвілолог Показати IP 24 Березня 2015 09:45
ВН - "підстрелюють" собак, кабанів, зайців та іншу дичину. Людей ранять. Майте повагу до людей - люди не худоба.
жук Показати IP 24 Березня 2015 09:48
Вже рік немає яника та азірова, а вони ще винуваті. Пороха треба за одне місце взяти, що розвів бандитизм у країні, назвавши це АТОм. зброя тоннами перевозиться зі сходу, уже навіть на рибу ходять із гранатами, купа оптики на руках. Бардак розвівся такий, що й міліція безсила буде щось змінити. І головне, що усі в камуфляжах, хрен розбереш - хто де, усі герої грьобані.
))) до жук Показати IP 24 Березня 2015 11:42
коментар було видалено
до жука до жук Показати IP 24 Березня 2015 12:42
Згідний з тобою на всі 100!!!!Міліція ту т не вспливає бо знов прийдуть герої і позабирають зброю та прикриються мирними лучанами!!!!!!!
Андрій Показати IP 24 Березня 2015 11:44
А як ви хотіли!!! Людей забирають як скотину в АТО, відносяться так само і постійно обманююють. Теоретично воюємо за Україну, патріотизм, а насправді - за людей, які мають гроші. Якими мають повертатися хлопці з АТО, коли до них ставляться, м'ягко кажучи, недобре. Але згідний - це проблема, яку потрібно вирішувати і бажано на початковому призовному рівні.
????????????? Показати IP 24 Березня 2015 13:39
В сім"ї не без потвори
Суд Показати IP 24 Березня 2015 15:31
нехай відповідають за скоєний злочин, а то взагалі страх втратили !!! цікаво , а які свідчення дають ті 4 пасажири ??? може щось тут не те, треба мабуть заодно і пасажирів "провірити" на сепаратизм !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus