USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Експерти ЄС та Канади вчили волинських поліцейських

3 Березня 2017 13:09
Волинських патрульних та дільничних поліцейських вчили ефективної взаємодії з громадою. Тренінги відбувалися два тижні в Луцьку.

Сьогодні, 3 беоезня, на завершення проекту волинським поліцейським вручили сертифікати.

Учасниками тренінгу були 14 працівників патрульної поліції Луцька та дільничні поліцейські з районних центрів Волині. Тренінг із взаємодії поліції з громадою провели експерти Консультативної місії ЄС в Україні (КМЄС) та Канадською поліцейською місією. Спікерами були радник з питань взаємодії поліції з громадою Чічероне Діаконеску (Румунія), радник поліції з питань співпраці з громадськістю Дейл Корра (Канада), спеціаліст з тренінгів з питань взаємодії поліції з громадою Василь Боднарюк (Україна).

У коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини Дейл Корра розповів, що вони приїхали сюди не вказувати, як потрібно правильно працювати, а поділитися власним досвідом й тими навиками, які ефективні в нього на батьківщині.

«Для поліції та суспільства дуже важливо налагодити відкриті відносити із можливістю вільного спілкування. Саме з цим ми й допомагаємо, ділимося нашим досвідом. Ми не приїхали сюди вам щось вказувати чи розповідати, як необхідно працювати. Ми тут для того, щоб передати наш досвід, те, що вже ефективно функціонує у нас. Бо знання – це сила й ми цим готові ділитися. Новий принцип взаємодії полягає у тому, що самі громадяни через їхніх представників озвучують поліції, що їм потрібно, а не так, що правоохоронці самі вирішують, що людям потрібно», - вважає Дейл Корра.
Упродовж тренінгу розглядали питання щодо права людини, взаємодії поліції та громади за кордоном. Також йшлося про консультативні групи громадян, ефективні комунікації, прийняття рішень, формування команди тощо.

Учасником цього проекту стала луцький патрульний поліцейський міста Ірина Чиж. Жінка запевняє, що отримані навики та досвід дозволять ефективніше працювати на вулиці, аби уникати конфліктів та спілкуватися з громадянами у формі діалогу.

«Ми навчалися щодня з 9:00 до 16:00. Нам розповідали, як правильно спілкуватися з громадянами, в чому виникають типові помилки під час комунікації, наводили приклади й так тривало під час першого тижня. А далі нас здивували й сказали, що ми будемо лекторами. Роздали завдання й ми почали готуватися, щоб донести нові знання та показати на практиці свої навики. Важливо було зважати на все, особливо на деталі: як ти спілкуєшся з громадянами, які твої рухи, який тон. Головною помилкою є показувати свою надмірну впевненість в собі, свою стовідсоткову правоту, тоталітаризм, бо це завжди викликає різке заперечення у порушника й конфлікт. Вчилися, як уникати конфліктів та шукати компроміс, щоб так було й у нас на вулицях – діалог з людьми», - розповідає правоохоронець.
Головною ж відмінністю українських та канадських поліцейських, аналізує Дейл Корра, є те, що система в Україні централізована та спрямована на служіння владі. Натомість, зауважує іноземець, у них правоохоронна система децентралізована.

«У мене була нагода познайомити з українською поліцією, і я був приємно вражений, що поліцейські дуже освідченні, мають великий багаж знань. Такою побачив їхню відданість в роботі. Щодо нашої відмінності, то це в самій структурі функціонування правоохоронних органів. У вас є міністерство, управління й все їм підчиняється – все централізовано. В нас же навпаки, є чимало поліцейських структур, які незалежні, що дає можливість системі бути сильною та слугувати народу, а не державі. Втім, у кожній країні свої системи, які найбільш прийнятні для них. Ми, як дружній сусід, будемо й надалі співпрацювати та допомагати чим зможемо», - наголошує Корра.

Заважимо, що одночасно з тренінгами в Луцьку, цього року вони відбулися і в Тернополі, а в 2016-му році ще у 17 областях України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Норма Показати IP 3 Березня 2017 15:18
Така гарна дівчинка-поліцейський на головній, я б таку слухав та виконував усі її вказівки)
Сашка Показати IP 3 Березня 2017 23:32
А шо то за рекс ноги розтавив в чорній кофті?
Анонім до Сашка Показати IP 4 Березня 2017 14:49
Це заступник начальника Управління , який немає вищої освіти
Варн Показати IP 4 Березня 2017 01:11
Хахахах
Іванн Показати IP 5 Березня 2017 09:54
Нда уж.... прям всі там - краса нєопісуєма))) ососбєнно та шо на головній з жовтим волоссям ))))))
Ростов Показати IP 5 Березня 2017 14:42
Прямо Европа, точнее Канада.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus