USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Експодатківця в Луцьку судять за $2000 хабара

27 Липня 2023 17:23
Колишнього працівника волинської ДПС судять за підозрою в хабарництві. Його обвинувачують у тому, що він вимагав дві тисячі доларів у підприємця за не створення штучних перепон для його бізнесу.

Про палки в колеса від податківців волинський бізнес заявляв торік. Однак історія, яку нині розглядають у суді, сталася ще у 2020 році, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

У суді мали продовжити розгляд провадження щодо підозри у вимаганні та одержанні двох тисяч доларів хабара з підприємця колишнім завідувачем сектору власної безпеки ДПС у Волинській області Кирилом Жуковим. Але він у суд не з’явився.

«На судове засідання не прибули обвинувачений Жуков і його захисник Мокрицький. Останній подав клопотання про перенесення розгляду справи, вказуючи на те, що Жуков викликаний на інше судове засідання і перебуває в Шевченківському районному суді в місті Чернівці», – сказав суддя Луцького міськрайонного суду Ігор Ясельський.

З ухвал суду відомо, що кошти Кирило Жуковий вимагав у власника магазинів автозапчастин за не створення для бізнесу штучних перешкод шляхом проведення слідчих дій на складах та вилучення звідти товарів.

Як з’ясувалося, паралельно в Чернівцях він фігурує в іншому кримінальному провадженні, і в місцевому суді йому вже обирали запобіжний захід.

«Згідно з КПКУ, без обвинуваченого ми не можемо проводити подальший судовий розгляд, оскільки було подано клопотання у зв’язку з участю останнього в іншому засіданні по іншому кримінальному провадженню», – сказав прокурор Олександр Хомич.

Засідання відклали на 7 серпня. Як пояснили в прокуратурі, нині суди по експодатківцю – на стадії дослідження письмових доказів.

«Триває судовий розгляд кримінального провадження про обвинувачення колишнього керівника сектору управління ДПС у Волинській області про отримання ним неправомірної вигоди від громадянина в сумі дві тисячі доларів за не створення штучних перешкод у провадженні підприємницької діяльності. Зараз у суді досліджують письмові докази сторони обвинувачення, а також триває перегляд відеодоказів, отриманих за результатами проведення негласних слідчих розшукових дій», – інформувала речниця Волинської обласної прокуратури Наталія Мурахевич.
Такі історії у волинській податковій були не лише у 2020 році. Наприклад, у червня цього року в податковій і на митному посту «Луцьк» провели обшуки в рамках кримінального провадження. Тоді джерела у правоохоронних органах повідомили, що службові особи волинської податкової вступили у злочинну змову із представниками підприємств тіньового сектору економіки.

Правоохоронці вважають, що головний податківець Волині Сергій Лисеюк розробив протиправну схему щодо невжиття заходів до протиправної діяльності групою підприємств, підконтрольних Михайлу Смолці. Сергій Лисеюк залучав посередників, аби конспірувати одержання від Михайла Смолки вигоди за своє сприяння.

У листопаді 2022 року до податкової приходили депутати Волиньради разом із головою Григорієм Недопадом і очільником військової адміністрації Юрієм Погуляйком.

У депутатів до головного податківця накопичилося чимало питань. До цього їм почали масово надходити скарги від підприємців краю про те, що податківці штучно створюють проблеми для бізнесу. Вони нарікали на невиконання судових рішень, надмірні перевірки, вимагання відкатів, неприйняття накладних і безпідставне віднесення підприємств до переліку ризикових.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus