USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Експозицію літературно-меморіального музею в Колодяжному поповнять нові експонати

31 Січня 2022 23:08
Волинська археологічна експедиція опрацювала матеріали та підготувала науковий звіт щодо археологічних досліджень «Білого» будиночка Косачів у Колодяжному.

Науковці знайшли чимало предметів, які незабаром стануть частиною колекції музею. Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомив кеівник Волинської археологічної експедиції Віктор Баюк,який проводив археологічне дослідження перед реставрацією будинку.

«Відкрито та опрацьовано фундаменти ще однієї кімнати «Білого» будиночка, прослідковано первісну конструкцію входу до його підвалу. Усі матеріали враховані в процесі проведення робіт: нововідкриту кімнату трасовано по поверхні, вхід влаштовано за габаритами первісного», – йдеться в дописі.

Зі слів дослідника, колекція рухомого археологічного матеріалу є показовою і стосується часу будівництва та побутування споруди на рубежі ХІХ-ХХ ст.
Це закладний камінь споруди, цегла із цоколя, металеві скріплювальні цвяхи, аптекарський, канцелярський та інший скляний посуд, що стануть хорошим меморіальним доповненням експозиції літературно-меморіального музею.

Нагадаємо, торік улітку та восени ремонтно-реставраційні роботи проводили в «Білому» та «Сірому» будинках Косачів у Колодяжному.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus