USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Із США на Волинь «приїхали» унікальні твори Лесі Українки

10 Грудня 2013 08:00

22 книги із США одержав Колодяжненський музей Лесі Українки від родини художника та письменника Богдана Певного.


Серед цінних видань - драматична поема Лесі Українки «Бояриня», написана в Гелуані, біля Каїру протягом трьох днів (27-29 квітня 1910 року), - інформує «Слово Волині».
За життя письменниці драматична поема так і не була надрукована. Вперше її опублікували у часописі "Рідний край" 1914 року, а вдруге - окремою книжкою: "Леся Українка. Бояриня: драматична поема, у Катеринославі 1918 року.
Довідково:
Богдан Певний - художник, мистецтвознавець, письменник, співредактор журналу "Сучасність", майстер карикатури, майстер оформлення та ілюстрування книг, дійсний член УВАН у США, народився у Луцьку 4 червня 1931 року. З його дружиною, Христиною Дмитрівною, і познайомився колектив музею Лесі Українки села Колодяжного. Під час зустрічі йшлося про землячку Лесю Українку. Тоді Христина Певна пообіцяла надіслати твори письменниці, які видавались у США і Канаді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus