USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.85
  • PLN 9.72 9.90

Екстремальна спека повторюватиметься кожні 2-5 років, – вчені

28 Липня 2023 00:19
Протягом липня аномальна спека охопила Північну Америку, Європу і Китай, температура б’є всі рекорди. Це вже призвело до лісових пожеж і загибелі багатьох людей. При цьому, згідно з оцінкою вчених, такі тривалі надспекотні періоди тепер будуть повторюватися регулярно.

Як повідомляє Reuters, згідно з дослідженням World Weather Attribution, глобальної групи вчених, яка вивчає роль, яку зміна клімату відіграє в екстремальних погодних умовах, без антропогенної зміни клімату події цього місяця були б «надзвичайно рідкісними».

Вони відзначають, що європейські та північноамериканські температури були б практично неможливі без наслідків зміни клімату, а в Китаї ймовірність таких температур наразі в 50 разів вища, ніж була у минулому.

За підрахунками World Weather Attribution, зростання концентрації парникових газів зробило європейську спеку на 2,5°С вищою, ніж вона була би в іншому випадку. Воно також збільшило спеку в Північній Америці на 2°С, а в Китаї – на 1°С.

Вчені також відзначають, що такі періоди аномальної спеки будуть ставати все більш імовірними, якщо парникові викиди не будуть скорочені.

За їхніми оцінками, тривалі періоди екстремальної спеки, ймовірно, відбуватимуться кожні два-п’ять років, якщо середні глобальні температури піднімуться на 2°С порівняно з доіндустріальним рівнем. За їхніми оцінками, середня температура в даний час підвищилася більш ніж на 1,1°C.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus