USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Ексзаступник мера Нововолинська потрапив у реєстр корупціонерів

22 Листопада 2021 21:57
Ім’я ексзаступника колишнього мера Нововолинська Андрія Сторонського з’явилося в реєстрі корупціонерів. На нього внесли відразу два записи. Після потрапляння в такий список він не має права займати посаду заступника голови Володимир-Волинської РДА.

Про це повідомляє Буг.

Ексзаступник колишнього мера Нововолинська Андрій Сторонський визнаний винним у тому, що протягом кількох місяців преміював свою двоюрідну сестру, яка обіймала посаду начальника управління освіти. Апеляція Сторонського була відхилена Волинським апеляційним судом, який 10 листопада залишив її без задоволення. Тому рішення Нововолинського суду, який визнав винним Андрія Сторонського, залишається в силі.

Відтак, у реєстрі з’явилося два повідомлення про корупцію, згідно двох частин статті 172-7 КУпАП, до якої Сторонського притягнули до відповідальності.
Після потрапляння в такий реєстр обіймати посаду заступника Володимир-Волинської районної держадміністрації Сторонський не вправі.

Так, згідно з інформацією від Національного агентства України з питань державної служби, особа, яка є в Реєстрі корупціонерів, не може претендувати на державну службу як в органах місцевого самоврядування, так і в органах державної виконавчої влади усіх рівнів.

Також, згідно зі статтею 19 Закону України «Про державну службу», на державну службу не може вступити особа, яка піддавалася адміністративному стягненню за правопорушення, пов’язане з корупцією, протягом трьох років з дня набрання відповідним рішенням суду законної сили.

Особі, яка є в списку корупціонерів, заборонено обіймати посади із підвищеним корупційним ризиком.

До таких посад відносяться посади в органах місцевого самоврядування (перших заступників, заступників міських голів, заступників сільських, селищних голів, заступників голів районних, районних в містах рад; секретарів міських, сільських, селищних рад; керуючих справами виконавчих комітетів міських рад та ін.); посади державної служби, визначені структурою державних органів, юрисдикція яких поширюється на всю територію України, у разі недоцільності утворення структурних підрозділів; посади керівників державних підприємств, установ, організацій, інших суб’єктів господарювання державної форми власності та їх заступників, призначення яких здійснюється державними органами; та інші.)

Після внесення пана Сторонського в реєстр корупціонерів, повинні переглянути зайняття його особою посту заступника голови Володимир-Волинської РДА.

Згідно з законом, голова Волинської обласної адміністрації Юрій Погуляйко мав би надіслати відповідні документи на офіс президента України щодо звільнення заступника Сторонського.

Також стане зрозумілим згодом, чи бачить щось погане в діях свого однопартійця партія «Батьківщина», яка може застосувати процедуру відкликання депутата з Нововолинської міської ради.

Проте, чи має Сторонський моральне право лишатися в раді та представляти інтереси громадян після того, як отримав звання корупціонера, питання скоріше риторичне.

Нагадаємо, суд залишив у силі рішення суду першої інстанції у справі про преміювання сестри колишнім заступником міського голови Нововолинська Андрієм Сторонським.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що судили колишнього першого заступника міського голови Нововолинська Андрія Сторонського за преміювання сестри, яка працювала начальницею управління освіти, на понад 30 тисяч гривень. Наразі він займає посаду заступника голови Володимир-Волинської районної державної адміністрації. Посадовець подав апеляцію на рішення суду першої інстанції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus