USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Екватор чемпіонату України: висоти і передчуття великих фіналів

19 Червня 2016 11:19
У Луцьку в третій день чемпіонату України з легкої атлетики було розіграно п`ять комплектів нагород. Проте це не вплинуло на видовищність змагань та емоції вболівальників.

Про це повідомляє прес-служба Федерації легкої атлетики Волинської області.

Прикрасою ранкової програми суботи стали виступи багатоборок. І головною скрипкою тут виступала 17-річна броварчанка Аліна Шух. Особливо вразили її стрибки у висоту. Аліна двічі поліпшувала особистий рекорд і зупинилася на позначці 1 метр 92 сантиметри! Це – повторення юнацького рекорду України, причому не серед багатоборок, а серед атлеток, які спеціалізуються винятково на стрибках у висоту. Цей результат є нормативом на дорослий чемпіонат Європи, який відбудеться 6-10 липня в Амстердамі.

Аліна наразі лідирує у змаганні багатоборок, але відставання Рімми Гордієнко вимірюється якимись 13 очками. Тим цікавішими будуть заключні три види програми у неділю 19 червня.

У метанні списа відразу двоє легкоатлеток виконали норматив на чемпіонат Європи — 57.50 м. Виграла чемпіонат запоріжанка Ганна Гацько-Федусова (60.12 м), срібло у киянки Катерини Дерун (58, 70 м). Волинянки Марія Барилюк — шоста, Софія Богдан — восьма, Анна Лагода — дев’ята.

Інший виконаний у третій день чемпіонату України норматив на чемпіонат Європи належить рівнянину Вадиму Слободенюку. Він був перший на 3000 метрів з перешкодами з результатом 8 хвилин 36,68 секунди.

Іван Мандич з Дніпропетровська був першим у стрибках з жердиною із, на жаль, традиційним останнім часом скромним результатом 5.30 м.

Наталя Семенова виграла метання диску із підтвердженням олімпійського нормативу (62.41), так само як на 3000 м з/п житомирянка Марія Шаталова (9.44,25).

Кваліфікаційні змагання суботи також не давали приводу для суму. Особливо виділимо тут забіги на 200, 800 та 400 метрів із бар’єрами. Лідери — Наталя Погребняк, Єлизавета Бризгіна, Марія Рємєнь, Наталя Строгова, Наталя Лупу, Наталя Прищепа, Олена Колесніченко, Ганна Тітімець, Вікторія Ткачук - без труднощів пробилися до фіналу і тепер від них чекаємо у заключний день змагань яскравих результатів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus