USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Електронну базу мешканців Луцька хочуть створити за 75 тисяч

22 Липня 2016 08:00
Для створення консолідованої бази мешканців міста Луцька необхідно близько 75 тисяч гривень.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів Луцької міської ради 21 липня.

Як зауважив депутат Тарас Шляхтич під час голосування за громадські ініціативи Луцька чи у ході збору підписів за електронні петиції міському голові немає системи верифікації користувачів, яка дозволила б відділити мешканців Луцька від інших громадян. Відтак, з його слів, за ініціативи Луцька голосують мешканці всієї України.

Тому депутат запропонував створити реєстр, який дозволив би верифікувати приналежність користувача до громади. Для створення і тестування бази потрібно не багато і не мало – 75 тисяч гривень.

Натомість, члени профільної комісії зауважили, що в Луцьку почав діяти реєстр територіальних громад, який консолідує вищезгадану інформацію. Відтак, громадський активіст Михайло Шелеп, присутній під час комісії, порадив об’єднати зусилля з відомством.

Цю тезу поділяє і депутат Олександр Кравченко, який зазначив, що комісія може звернутись до розробників реєстру із завданням створити ще одну базу для верифікації. З його слів, це обійдеться дешевше, ніж розробка окремого продукту стороннім виконавцем.

Депутати підтримали цю ідею.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Нема куди кошти всун Показати IP 22 Липня 2016 12:40
Для чого її створювати? Вона є! У Місцевому обчислювальному центрі (МОЦ).

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus