USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Електронну чергу вантажівок на «Ягодині» тимчасово призупинили

18 Квітня 2023 21:40
Електронну чергу реєстрації вантажівок для перетину українсько-польського кордону в пункті пропуску «Ягодин» на Волині тимчасово призупинили через те, що польська сторона не пропускає вантажівки з сільськогосподарською продукцією.

Про це розповіла Суспільному старша інспекторка «Укртрансбезпеки» Діана Філюк.

З її слів, авто, зареєстровані в черзі, є, їх приблизно 800, але система стоїть на паузі з 16 квітня.

«Ветеринарна черга не рухається взагалі. Система стоїть на паузі. Час водіїв не біжить ні вперед, ні назад. Польська сторона не бере ці авто. Коли знімуть ці обмеження, тоді всі водії, які зареєстровані в черзі, будуть рухатися згідно з нею», – каже Діана Філюк.

Читати ще: Через заборону імпорту поляки повернули оформлені на «Ягодині» вантажі

Зі слів речниці Волинської митниці Валентини Черниш, станом на 18 квітня фізичних черг на митниці з водіїв вантажівок немає.

Нагадаємо, з 16 квітня до 30 червня 2023 року Республіка Польща в односторонньому порядку заборонила переміщення через кордон на виїзд з України сільськогосподарської продукції, зокрема усіх зернових культур, в тому числі жита, пшениці, кукурудзи, а також овочів, фруктів, насіння, меду, хмелю, льону, конопель, олії, м'яса, молочної продукції, яєць, вина, алкогольних виробів рослинного походження тощо. Раніше через протести у Польщі Україна призупинила експорт зерна без припинення транзиту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus