USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Електрошок і погрози зґвалтування: звільнений Балух про тортури у російських вʼязницях

16 Вересня 2019 13:15
Звільнений з російського увʼязнення українець Володимир Балух розповів, що з перших днів перебування у СІЗО в Росії його почали катувати. За його словами тортури також застосовувалися і в тверській колонії та у колонії міста Торжок, де він відбував незаконне покарання.

Відео з розповідями про тортури було показано на пресконференції Балуха, передає «Бабель».

«Тортури почалися з першої секунди, коли я прибув у ВК-4 (Колонія в Торжку, - ред.). По «прийманню» був побитий співробітниками... Їх було багато, людей 10. Я обличчям до стіни стояв, стверджувати не буду, хто саме бив. Садили на шпагат, били по ногах, в області печінки, в області нирок», — розповів Балух.

Побої в середньому тривали до 10 хвилин. Також він розповів, що його перший раз відправили в штрафний ізолятор через те, що він звернувся до начальника колонії, не використовуючи слово «здравствуйте».

Балух заявив, що вперше насильство сексуального характеру відносно нього застосували в СІЗО у Твері.

«Це були тортури з погрозами сексуальної наруги. Було побиття, наволочка на голову, поливання водою, биття по всіх частинах тіла, електрошокер — биття по п'ятах, по ногах, по вухах… Ну і погрози сексуального насильства, коли шокер засовують в анальний отвір», — пояснив він.

Балух заявив, що відмовлявся від будь-якої медичної допомоги, оскільки лікарі не запобігають тортурам і спокійно до цього ставляться. «З таких рук я допомогу не беру», — додав Балух.

Нагадаємо, 7 вересня Україна і Росія провели обмін полоненими за формулою «35 на 35». Додому повернулися, зокрема, Олег Сенцов, Роман Сущенко, Володимир Балух, Павло Гриб, Олександр Кольченко, Станіслав Клих, Едем Бекіров і моряки, захоплені в Керченській протоці. Українців урочисто зустріли в аеропорту «Бориспіль» родичі, журналісти та президент Володимир Зеленський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Всезнайко Показати IP 16 Вересня 2019 15:24
Може й гвалтували, хто ж тепер зізнається...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus