USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Елітний позашляховик за посаду академіка: президента НААН викрили на хабарі

10 Грудня 2020 13:20
Президента Національної академії аграрних наук України викрили на отриманні елітного позашляховика за сприяння у зарахуванню особи до списку претендентів на вакансії академіків.

Про це повідомляє УНН із посиланням на відділ комунікації Національної поліції України.

«Слідчі управління розслідування корупційних злочинів Головного слідчого управління Національної поліції України за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора викрили президента Національної академії аграрних наук України в одержанні неправомірної вигоди. Правоохоронці встановили, що посадовець сприяв зарахуванню особи до списку претендентів на заміщення вакансій академіків і подальшій передачі відповідних матеріалів на розгляд Президії НААН. За свою допомогу фігурант отримав «подяку» – елітний позашляховик», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наразі слідчі повідомили президенту Національної академії аграрних наук України про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

«Досудове розслідування триває. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу, а також повідомлення про підозру іншим фігурантам, причетним до цього правопорушення», – вказано у повідомленні.

Як повідомлялося раніше, в приміщенні президії Національної академії аграрних наук СБУ виявила аресенал зброї.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
До ЗМІ Показати IP 10 Грудня 2020 14:04
Хотіти покохати панянку і викохати її - то дві великі різниці ! Напишите чим то все закінчилось і тоді разом посміємось !
@ до До ЗМІ Показати IP 10 Грудня 2020 18:19
уже можеш сміятись! написали і то добре у нас і табачник був академіком а президент - ПРОФФЕСОРОМ.-але памьять у людей над-то коротка.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus