USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

«Епіцентр» купує «Нову лінію», - ЗМІ

3 Жовтня 2013 10:20
Найбільша мережа формату DIY «Епіцентр», що належить нардепові від Партії регіонів Олександру Герезі і його дружині, секретарю Київради Галині, купує свого головного конкурента - мережу будівельних супермаркетів «Нова лінія», - інформує Економічна правда.

Про це пише Forbes з посиланням на два джерела - інвестбанкіра, знайомого з переговорами, і топ-менеджера однієї з мереж.

«Про угоду вже було оголошено ключовим співробітникам «Нової лінії», а з 1 листопада в компанії з'явиться новий директор, який представлятиме інтереси «Епіцентр К», - уточнив співрозмовник.

Засновник Dragon Capital (основний акціонер «Нової лінії») Томаш Фіала не підтвердив, але і не спростував цю інформацію. Гендиректор «Нової лінії» Євген Баранов сказав, що йому про угоду нічого не відомо.
«Нова лінія» - друга за величиною мережа формату DIY в країні. Перший супермаркет будівельних матеріалів засновники Олег та Ігор Шандар відкрили в 2001 році. Через пару років залучили до числа акціонерів інвесткомпанію Dragon Capital і шведський фонд прямих інвестицій East Capital.

Інвестбанкір, що спеціалізується на рітейлі, влітку розповідав Forbes, що Dragon Capital запропонував Герегам придбати «Нову лінію» ще під час кризи. Однак тоді переговори нічим не закінчилися.

Основна причина, за словами співрозмовника - наявність інших акціонерів. Торік засновники мережі - брати Шандар - продали свою частку Dragon Capital. Що сталося з часткою шведського фонду, поки не відомо.

Як повідомлялося раніше, в серпні Dragon Capital отримав дозвіл Антимонопольного комітету на придбання контрольного пакету «Нової лінії».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
??? Показати IP 3 Жовтня 2013 10:28
А анті-манапольний камітет шо гаваріт па етаму поваду?
камітєт до ??? Показати IP 3 Жовтня 2013 10:33
Адабрям-с. Тіпєр всьо гавно будєт прадаваться как золато.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus