USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

Окупанти не здатні укріпити нову лінію фронту після невдач на Харківщині, – ISW

13 Вересня 2022 09:18
Після успішного контрнаступу українських Збройних сил у Харківській області окупанти не в змозі зміцнити нову лінію фронту. Наразі війська ворога, ймовірно, зосереджені біля лінії Лиман-Ямпіль.

Про це йдеться у свіжому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передає ТСН.

Аналітики наголошують, що наразі обидві сторони ведуть активні бої за Лиман. Більше того – окупанти бояться, що ЗСУ будуть форсувати Сіверський Донець.

«Війська РФ, ймовірно, зосереджені біля лінії Лиман-Ямпіль, оскільки вважають, що вона буде потенційною метою для наступу», – пишуть аналітики.

Окупанти не в змозі зміцнити нову лінію фронту. Наразі російська армія активно залишає східну частину Харківської області для передислокації на інші напрямки. Зокрема у південно-західну частину Донецької області.

«Це свідчить про те, що російське командування не надає першочергового значення для зміцнення вразливих позицій на схід від річки Оскіл», – вважають в ISW.

Нагадаємо, в ISW заявили, що Україна переламала хід війни на свою користь, але ЗСУ потрібно буде організувати нові атаки, щоб звільнити всі території. Через великі втрати в ході бойових дій значно знизився рівень морально-психологічного стану в підрозділах росіян, сформованих на тимчасово окупованих територіях.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лютий Показати IP 13 Вересня 2022 10:56
їх женуть і вони не можуть зупинися і окопатися

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus