USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Ердоган дорікнув Франції за жорстокість поліції до «жовтих жилетів»

9 Грудня 2018 07:00
Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган після масових зіткнень між «жовтими жилетами» і поліцією у Франції та Бельгії, заявив, що в Європі наявний провал демократії й існують серйозні проблеми зі свободою й дотриманням прав людини.

Про це повідомляє Страна.

«Ті, хто знущався з наших поліцейських сил, звинувачуючи їх у жорстокості, тепер мають поглянути на власну поліцію. Європа провалила урок демократії, свободи і прав людини», - заявив Ердоган, коментуючи події у Парижі.

«Подивіться, як поводиться з людьми їхня поліція. Наші співробітники поліції діють гуманно», - сказав він.

Турецький лідер підкреслив, що Анкара «виступає як проти хаосу, який сіють демонстранти, так і проти застосування надмірної сили відносно протестувальників».

Як повідомляє Bloomberg, звропейські лідери часто критикували Ердогана за те, що він занадто жорстокий щодо інакомислення. Критика Ердогана особливо посилилася після невдалого державного перевороту в 2016 році, який призвів до величезної кількості арештів і затримання багатьох журналістів, вчених і опозиційних політиків на тривалі терміни.

У Франції з 17 листопада тривають акції протестного руху так званих «жовтих жилетів». Активісти виступають проти підвищення цін на пальне, урядової податкової політики у цілому і вимагають відставки президента і прем'єр-міністра.

Сьогодні, 8 грудня, у ході четвертої хвилі невдоволення було затримано близько 700 осіб. У результаті зіткнень з боку правоохоронців і протестуючих є поранені.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 9 Грудня 2018 10:09
А де Мей з печивом? Чому не вітае жовті жилети? Свобода, демократія, гласність, права людини.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus