USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

«Люди хочуть Шосту республіку», – таксист про протести «жовтих жилетів» у Франції

8 Грудня 2018 21:13
У Парижі, 8 грудня, тривають масові протести «жовтих жилетів». Один із учасників протестів Кол Тані, таксист із паризького передмістя, розповідає, що це революція й люди хочуть Шостої республіки.

Про це повідомляє Страна.

«Будемо виходити, поки не змусимо Макрона піти у відставку. Більшості французів не вистачає зарплати. Високі податки на все: на продукти, на нерухомість. Скоро введуть податок на повітря, як в казці про Чиполіно. У той же час Макрон скасував податок для багатих, який давав щорічні надходження до бюджету в 4 млрд євро. Ось це розлютило людей. Справа не в податку на бензин. Макрон уявив себе королем. Але часи королів давно пройшли. Він, як Марія Антуанетта, яка сказала французам: «Немає грошей на хліб? Нехай їдять тістечка». Так і Макрон: «Бензин подорожчав? Так купуйте електромобілі» (вони коштують 30 тисяч євро). Макрон живе не в цій реальності. Революція триватиме, поки Макрон не піде», – йдеться у коментарі.


Як повідомлялося раніше, 8 грудня, у Парижі поліція затримала 354 особи, які взяли участь у протестній акції «жовтих жилетів». Паризька поліція застосувала водомет проти протестувальників руху «жовтих жилетів», які кидали факели та влаштовували підпали в одному з торгових районів французької столиці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Комісар Жибер Показати IP 8 Грудня 2018 21:40
Якщо по логіці то наших вішати тре!!!)))))
Дядько до Комісар Жибер Показати IP 8 Грудня 2018 22:14
Тільки ми ж не народ. Народ - у Франції, а у нас - останні тєрпіли.
123 Показати IP 8 Грудня 2018 23:05
Макроняку на гілляку!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus