USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Ердоган звинуватив Сороса у фінансуванні протестів у Стамбулі

21 Листопада 2018 21:48
Президент Туреччини Реджеп Ердоган звинуватив американського мільярдера і голову хедж-фонду Soros Fund Management Джорджа Сороса у фінансуванні протестних акцій у Стамбулі у 2013 році.

Про це повідомляє Кореспондент з посиланням на Bloomberg.

«Це людина, яка має дуже багато грошей, яка витрачає їх на розбратання народів і яка руйнує держави», - заявив Ердоган.

Нагадаємо, протести, про які згадав глава Туреччини, спалахнули в Стамбулі влітку 2013 року. Тоді на площу Таксим вийшли демонстранти, які виступали проти вирубки дерев у міському парку Гьози і спорудження на його місці торгового комплексу. До протестувальників тоді приєдналися радикали, які займалися провокаціями.

Учасники акції встановлювали на площі намети. Незабаром їх почала розганяти поліція. Силовики застосовували для цього водомети, сльозогінний газ і гумові кулі. В результаті зіткнень були поранені і загиблі.

Як повідомлялося, раніше прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан звинуватив Сороса у причетності до збільшення в Європі потоку мігрантів, передає РБК-Україна.

Будапешт стверджує, що пан Сорос виступає за відкриті кордони Європи і звинувачує його в підтримці програм обов'язкового переселення біженців ЄС, щоб змусити країни прийняти біженців проти їх волі. Також Орбан в листопаді сказав прихильникам, що "війська Сороса" проникли в опозиційні партії і інститути ЄС і просували "глобалістські" цінності.

Крім того, праві критики звинувачували Сороса в організації хімічних атак на сирійських дітей, поваленні уряду Македонії за допомогою психологічної війни й організації масштабної міграції мільйонів мусульман до Європи. Тим часом у Румунії лідер правлячої партії помітив причетність Сороса до антикорупційних демонстрацій, заявивши, що той «фінансував злодійства».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Степан (Крымчанин) Показати IP 21 Листопада 2018 22:53
І не тільки в Туреччині
Лучанин до Степан (Крымчанин) Показати IP 22 Листопада 2018 09:43
А цей Сорос особливо і не приховує таких речей. В Україні він також любить таким займатись...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus