USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Ердоган звинуватив Захід у «провокаційній політиці» щодо Росії та постачанні Україні «брухту замість зброї»

7 Вересня 2022 23:26
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган не вважає позицію Заходу правильною та заявляє, що Росія – це не та країна, яку можна недооцінювати.

Таку точку зору він висловив під час пресконференції із сербським президентом Александаром Вучичем у Белграді, передає ТСН з посиланням на Anadolu.

«Захід дотримується політики, заснованої на провокаціях щодо Росії, але Москву не можна недооцінювати, – заявив президент Туреччини.

Він додав, що не вважає ставлення Заходу (до Росії) правильним.

Як пише видання, з початку війни в Україні в лютому цього року Туреччина підкреслила, що дотримується збалансованої політики, яка принесла дивіденди, як-от історична угода в Стамбулі в липні цього року, яка розблокувала експорт зерна з України.

Ердоган зазначив, що, схоже, російсько-українська війна не закінчиться найближчим часом.

«Я кажу тим, хто недооцінює Росію, ви робите це неправильно. Росія не та країна, яку можна недооцінювати», – зазначив він.

Інше видання надає вислів Ердогана щодо зброї, яку постачає Захід Україні.

Турецький президент також заявив, що Захід відправляє Україні «брухт», а не зброю, пише Hurriyet.

Він сказав, що ні Росія, ні Україна не є переможцями у цій війні, але є багато тих, хто програв.

«Росія відключила природний газ, ціни зросли у Європі. Усі міркують про це. Чому не думали про це раніше?», – сказав президент.

Читати ще: Аби закінчити війну дипломатично: Ердоган хоче організувати зустріч Зеленського і Путіна

Нагадаємо, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що енергетична криза в Європі – це наслідки санкцій ЄС щодо Путіна та Росії. Мовляв, «Європа пожинає те, що посіяла». За словами турецького лідера, на Європу чекає складна зима, натомість Туреччина в газовому питанні проблем не матиме.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Турок як валянок Показати IP 8 Вересня 2022 08:07
5 хвилин слави для країни, яка просто опинилася у вигідному географічному розташуванні у певний момент часу.
ВВ Показати IP 8 Вересня 2022 11:33
Пі..р той Ердоган
Анонім Показати IP 8 Вересня 2022 12:12
що стосується Німеччини і Франції, які керують ЄС, то він абсолютно правий. Допомагають зброєю нам вони слабо, більше обіцянок на невизначений період, ніж реальної допомоги. Понабудовували в себе газових електростанцій, а торочили, що нам треба позбавлятися газової залежності від росії, самі ж при цьому є газовими наркоманами і тепер намагаються всидіти на двох стільцях, бо українці неочікувано для них вирішили чинити неабиякий спротив рашистам. німецькі, французькі,австрійські, угорські олігархи сподівались, що рашка швидко справиться з Україною, а вони далі будуть спокійно торгувати з кацапами.Ердоган все про цих 'європейців' вірно сказав.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus